• 41
    kendi siyaset cizgisinde senelerdir çetelerle, cuntayla, mafyayla ve derin devletle mücadele ettiğini soyleyen ve şeffaflaşma zemininde güven siyaseti yaptığını iddia eden bir başbakan. hem de şike cezasını belirleyen ilgili 6222 sayılı yasanın değişmesinin asla sozkonusu olmadıgını belirten demeçleri daha bir ay once veren bir başbakan.

    sonra aradan sadece haftalar geçiyor. yasada adeta şikecileri tereyağından kıl çeker gibi kurtaran değişiklik gündeme geliyor. akp içinde bakan seviyesinde çok ciddi muhalefet oluyor ilgili değişikliğe. hatta cumhurbaşkanı veto ediyor yasayı.

    fakat ne mumkun, ankara kulislerine hakim gazeteci iddialarına göre başbakanın kesin talimatı devreye giriyor. chp ve mhp'nin mide bulandıran ittifakını konuşmuyorum bile. çunku onların hala cezaevinde bulunan milletvekillerini tahliye ettirme yolunda bu değişikliği bazı siyasi hamlelerde etkin bir şekilde kullanbilme sansları olacak.

    ama kafa karıştıran adam başbakan. bazı şeyleri düşününce sanki biraz açıklayıcı.

    (gbkz: bu dava sürecinde savcının hapsini istediği adamlardan birisi goksel gumuşdag denen tff ikinci başkanı. ve hala istifa etmek gibi bir gurur ve onura bile zerre kadar sahip olmayan adam ayrıca. bu goksel gümüşdag başbakanın eşinin eniştesi. ve savcı bu adam hakkında da şike silsilesine karıştığından dolayı 21 yıl hapis cezası istiyor.)

    ve başbakanın anlaşılmaz tavrı ile şike cezalarında inanılmaz bir indirime gidiliyor. bu kadar basit bir örnek, bu kadar karmaşık bir süreç için ne kadar açıklayıcı bilemem ama bildiğim bir şey varsa başbakan toplum nezdinde inanılmaz bir güven kaybetti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın