• 402
    çift forvet oynamaya devam etmemiz gereken ancak yabancı sınırlaması yüzünden oynayamayacağımız maç olacaktır. şöyle ki; sercan'ın yürütmeyi durdurma kararı alamaması durumunda elimizde kalan 2 forvetin ikisi de yabancı olacaktır. elmander ve baros aynı anda oynadığı zaman ujfa, eboue, riera, muslera ve melo'dan bir tanesinin yedek bırakılması gerekmektedir. bu 5 isimden en yedek bırakılacak oyuncu tabiki riera'dır ama onun yerine kim oynayacağı sorusu daha büyük problemdir. bu durumda riera'nın yerine oynayabilecek tek adam emre çolak olacaktır ki bu ne kadar doğru bir seçim olur çok tartışılır. hatta tartışılmaz lan olmaz öyle şey. tamam 3 aralık 2011 gençlerbirliği galatasaray maçında son 20 dakika fena oynamamış olabilir ama bu derbide ilk 11 başlatıldığında iyi oynayacağı anlamına gelmez. ha riera'da rezalet oynuyor orası ayrı konu.

    eğer çift forvet başlamazsak, engin'in kafas(ı)zlığı yüzünden orta sahada adamımız kalmadığı için ayhan'ın oynaması gerekecek. ayrıca tek forvetli sistemde kanatlarımızın performansı iyi olmadığı zaman ileride top tutamadığımızı da gördük. kazım'ın ve riera'nın şu form durumuyla tek forvetli sistemde bir de orta sahaya ayhan'ı koyduk mu oyunun üstünlüğünü fb'ye kaptırabiliriz. tabi kanatlara farklı alternatiflere getirilebilir ancak bunların hepsi kumar oynamak olacaktır. mesela sağ beke ujfa'yı çekip defansı gökhan-semih'e emanet edip eboue'yi de sağ açığa çekebiliriz. ancak eboue'nin sağ açık performansının pek de iyi olmayacığını biliyoruz. yada elmander'i veya baros'u kanatlara atabiliriz ama bu da tamamen soru işareti.

    kısacası çift forvet oynamazsak bu kanat formuyla ve orta sahada ayhanla maçı domine edebileceğimizi düşünmüyorum. ama sercan'ın beklenmedik durumu da çift fovet oynamamıza yabancı kısıtlaması sebebiyle engel oluyor. sonuç olarak her ne kadar emre çolak'ın ilk 11 başlamasının yanlış olduğunu düşünsem de elimizdeki alternatifler arasından çıkabilecek en iyi kadro bence baros ve elmander'in aynı anda sahada olduğu ve riera yerine emre çolak'ın oynadığı kadro olur.

    ulan engin sırf bizi emre çolak'a mahkum ettiğin için çok ağır sövesim var sana!!

    edit: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın