• 74
    ligin en kritik deplasmanlarından birine çıkıcaz yarın saat 16.00'da. derbiden önce olması ve gençlerbirliği'nin kendi evinde iyi bir performans göstermesi bizim için çok büyük dezavantaj. her ne kadar istemesekte futbolcuların ve çoğu taraftarın aklı derbide olucak ve oynamayacak olan engin ve elmander'in eksikliği bizi çok etkileyebilir. ujfalusi'nin sarı kart görmesi ve bu maçta cezalı olacak durumda olması da ayrı bir dezavantaj. defansta semih'in olması önemli ancak göreceği sarı kart derbide cezalı duruma düşürecek onu ve genç isim bu sebepten pozisyonlarda pasif kalabilir. servet ve gökhan tandemi bu maçta daha faydalı olabilir. inşallahta servet'in son maçı olur. tabi defansta alternatif olarak ceyhun'da var ama bu 4 isimden hangisi 11'de olur bir fikrim yok. kalede muslera bizim en güvendiğimiz isimlerden olacak. solda hakan balta son birkaç maçtır iyi değil ancak yinede alternatifsiz. çağlar iyi bir oyuncu ama hala eski formunda değil. eboue tam zamanında takıma uyum sağladı ve taraftardan aldığı destek adeta onun itici gücü.

    fatih terim çift forvete geçiş yaptı ve bu maçta da bu sistemde devam edeceğini düşünüyorum. sercan-baros ikilisi hücum hattını oluşturacaktır. bu yüzden orta sahanın ortasında selçuk-melo ikilisi oynar. solda riera kamp kadrosunda alternatifsiz. sağ kanat için ise 3 tercih seçeneğimiz var. aydın şu zamana kadar hala kendini gösteremedi. fatih hoca ona bu maçta son şansını verebilir. emre çolak ikinci seçenek ancak hala yeterli fizik kapasitesine sahip değil. ikili mücadelelerden galip gelemiyor. benfica maçında yıldızı parlayan mertan ise üçüncü seçenek. bana göre emre ilk 11'de oynar ileriki dakikalarda ise mertan oyuna girebilir ancak son anda bir mertan sürprizi de karşımıza çıkabilir.

    ligin en zor deplasmanlarından biri olamasına rağmen iyi defans ve etkili hücum edebilirsek bu maçtan galibiyetle ayrılabiliriz. bu maçtan aldığımız galibiyet derbiye moralli ve liderlik için çıkmamız anlamına geliyor. şu an adeta derbide daha önemli bir maç bizi bekliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın