resim
Ricardo Andrade Quaresma Bernardo
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:40
Boy:1.75
Uyruk:Portekiz
  • 385
    pino’dan yetenekli olmadigi asikar. neden mi?

    pino ki 20’sinde lizbon’dan barcelona’ya ustun yetenekleri kesfedilerek alinmis, 22 macta forma giymistir. fakat bir sonraki sezon riquelme, saviola, eto’o ve giuly gibi yapilan transferlerin ardindan deco ve hatri sayilir bir para karsiliginda lizbon’un ezeli rakibi porto’ya transfer olmustur. porto’da yeteneginin uzerine yetenek katarak harikalar yaratan pino, 24 yasinda yaklasik 25 milyon euro gibi bir bedelle(takas dahil) inter’in yolunu tutmustur. inter’de jose mourinho tarafindan disiplin sorunlari nedeniyle chelsea’ye kiralanip bir sure sonra yuvaya geri donmustur. dondugu yuvada sampiyonlar ligi sampiyonlugu yasamistir.

    ayrica pino’yu ilk kesfeden futbol adami alex ferguson’dur. ancak lizbon’la yapilan hazirlik macinda pino yerine c. ronaldo on plana cikinca sir pino yerine ronaldo’yu transfer etmistir. zaten ayni sene pino da barca’ya ucmustur.

    bu gerceklerin pino’nun yetenegi sayesinde oldugu konusunda hemfikiriz. herhalde dunya kulupleri adami yakisikli diye transfer etmiyorlar..

    ek olarak pino, ulkesinin milli takiminda 31 maca cikmis 3 de gol atmistir.

    peki ya quaresma?

    yetistigi kulupten monaco’ya transfer olmustur. monaco’da oynarken charleroi yoneticilerinin dikkatini cekmis, akabinde belcika kulubunce kiralanmistir. kiralik sozlesmesi sona erdiginde monaco’ya donmus, birkac sezon sonra galatasaray’a transfer olmustur. galatasaray’da oynadigi futbolla gonullerde taht kurunca suudi arabistan ekibi al nassr’in dikkatinden kacmamis, imzayi ativermistir. hala bu kulupte forma giyiyordur.

    kendisi, ulkesinin milli takim formasini 2 kez giymistir, golu yoktur. (takimda ronaldo, nani gibi rakipler oldugu icin bu sayi normal)

    sonuc olarak: pino > quaresma

    (objektif bir galatasaray taraftari)
App Store'dan indirin Google Play'den alın