resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 6322
    kendisiyle uzun uzadiya konusulmasi gereken ve yanlis dusuncelerinden arindirilmasi gereken futbolcu. gerci ben artik onun dusuncelerinin degisecegini sanmiyorum.

    simdi anladin mi acaba arda turan, o "acilarin cocugu" modunda basin mensuplarinin onunde yildizlar toplamaya calisirken sordugun bir soru vardi, "turk pasaportlu oyuncu olmak zor, bakin biz 2008'de avrupa sampiyonasinda yari final oynadik, hangimiz o kadrodan avrupa'ya gittik?".. bu sorunun cevabi ne biliyor musun, cunku sizin basari saydiginiz seyler yari finaller, ve o yari finallar cok nadiren geliyor, onun disinda turnuvalara gidemiyorsunuz bile. ne dunya kupasi'na, ne de avrupa sampiyonasina gidemiyorsunuz. kulup duzeyinde basari elde edemiyorsunuz. guzel futbol oynayamiyorsunuz. iste bu yuzden avrupa'ya nadiren gidiyorsunuz, cunku kabaca tabirle turkiye'deki futbolcular bir bok degil de ondan gidemiyorsunuz bir yere.

    bosna'li futbolcular, estonya'lilar, karadag'lilar, bak bakalim onlarin oyunculari ne kazaniyorlarmis, neler yapiyorlarmis. onlarin tesislerine bir bak bakalim kaci turk telekom arena gibi bir stat gormus acaba.
    sizin sucunuz degil, suc size bu degeri veren cahil insanlarda, paraya tapanlarda sporculugu bu kadar basit algilayanlarda, kendi ulkesinde oynayan oyuncular konusunda fasistlik yapanlarda, yabanci sinirlamasi gibi cagdisi bir uygulamayi halen hayatta tutanlarda.

    benim'de sana bir sorum var arda turan, neden turk pasaportlu futbolcu, avrupa'da ucret alirken turkiye'de aldiginin yarisini alabiliyor, neden?
App Store'dan indirin Google Play'den alın