2011-12 EuroLeague 4.Hafta Maçı
20:00 Stozice Arena
70 - 79
  • 4
    sözlüğün maça ilgisinin maça 24 saat kala 3 entryiyle ibaret olması maçın bizim açımızdan önemini ifade edemiyor malesef. öyle bir maç ki kazanıp kaybetmekten öte maçın sonunda ki farkın bile önemi çok büyük. ilk 4 için en ciddi rakibimizle deplasmanda oynacağız.

    öncelikle bu maç için benden önce davranan bomba transfere teşekkürler. çok güzel detaylandırmış rakibimizi.

    bu maç için bir şeyleri kurcalarken günde 12 saat iddaa çalışan arkadaşım bir cümle kurdu. "danny green'i durdurursanız maçı rahat alırsınız" dedi. aslında kurulacak en net cümle buydu. rakipte jagodnic ve markota yokken artık ayakları bir kağnı ritminde dönen ratko varda ve austin toros patentli nba kaçkını danny green üzerine kurulu bir takım yakalamışken vurup geçmek lazım.

    danny green demişken sezon yabana atılacak hatta küçümsenecek bir oyuncu olmadığını bilmemiz gerek. ayrıca union olympija takımınında belki geçen sezon beğenmediğimiz jure zdovc ve peri masalı yaşatan oyunlarından uzaklar ama prokom kadar toplama bir takımda değiller.

    maça bizim penceremizden bakarsak en büyük handikabımız kısa savunması. 4 kişilik guard rotasyonumuz ne yazık ki topa baskı konusunda istediğimiz seviyede değil. ayrıca penetre edebilen kısalara karşı çözüm bulmakta zorlanıyoruz. guardlarımızdan söz açılmışken son maçlarda yaşadığımız form düşüklüğünün direk olarak sebebi yine guardlarımızdan kaynaklanıyor. düşen şut yüzdeleri ve top kayıpları ne denli bir düşüşün yaşandığının açıkça kanıtı. oyun olarak bir üst seviyede performans göstermek istiyorsak jaka-ender-tutku-gordon 4lüsünden en azından standartları oranında verim almak zorundayız. ki şahsıma göre bu maçın temel çözümü de bu oyuncuların elinden olacaktır.

    siena karşısında dahi topu hızlı çevirip yani topa yön verebildiğimiz süreçte en azından oyun içerisinde kaldık. ekstra paslarla da en doğru şutu yakaladık. hem darius hemde shumpert'ın maça girmeleri bu etkenlerle mümkün. jaka'nın oyun içinde ki önemini belirtmeye gerek yok. onun kullanacağı şutlar ve yüzdesi arttıkça zaten bizim bu maçı kaybetme ihtimalimiz yok.

    varda için çok yavaşladığını ve hantallaştığını söyledik ama yinede onun savunması ciddi bir ehemmiyet taşımakta. onun arkasında beklersek hem furkan hemde luksa ratko varda'ya yem olurlar. önemli olan onun zaaflarından faydalanmaktır. yine bu bağlamda çalacağımız toplar ve hızlı hucum sayıları maçın gidişatını* erken belirleyemeye yarayabilir.

    rakibe ribaund vermekten daha çok top kayıplarımızı minimize etmeye odaklanmalıyız. eğer bu maç bizim hatalarımızdan arındırılırsa kaybetme ihtimalimiz çok düşük. yani biz eğer bugün kaybedersek kendimize kaybetmiş oluruz.

    capin çok derli toplu bir guard değil. ona yapacağımız baskı ve varda'nın üzerinden oynacağımız ikili oyunlar bizi ihya eder. danny green'in savunmasını mutlaka bire bire bırakmadan daha akıllıca halletmeliyiz. ayrıca union'ın guard savunması konusunda pek başarılı olduğunu söylememiz zor. bu yüzden bu maç ender ve jaka'nın maçı olabilir.

    kazanmaya gidiyoruz, kazanacağız. başka ihtimali düşünmek bile istemiyorum.

    #sontopakadar
App Store'dan indirin Google Play'den alın