resim
Semih Kaya
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 351
    bu futbolcumuzu eleştirmek için söylenenler hakikaten tutarsız. teker teker bakarsak:

    1) fiziği zayıf, forvetlerle boğuşamaz

    semih sahada güreş tutmayacak, futbol oynayacak. zaten çok mahkum oynamadığımız sürece forvetlerle boğuşmasına falan gerek kalmayacak, şu anki oyun sistemimiz de böyle bir mahkumiyeti içermiyor. şu anda defansta en büyük problemlerimiz pas ve kademe hataları... semih kaya bu problemleri çözecek potansiyele sahip. 19 nisan 2009 istanbul bb spor galatasaray maçında volkan yaman arkasına adam kaçırdığında, 18 yaşındaki semih ona nerede durması gerektiğini öğretiyordu. ayrıca çevik bir futbolcudur semih, bununla fizik eksikliğini önemli ölçüde kapatabilir.

    2) kim kaç dakika izledi de yorum yapıyosunuz yea

    bunu diyen adam semih'i daha önce hiç izlememiş. haliyle "alemin en büyük galatasaraylısı benim. ben izlemediysem kimse de izlememiştir." diyor. bu kadar da ego olmaz arkadaş. senin haberin yoktu belki ama biz izledik semih'i, birkaç küçük hata dışında gayet iyiydi. bu hatalar da o zaman 18 yaşında olan bir futbolcu için kabul edilebilir hatalardı. 2008-2009 sezonunda maçlara çıktı, sezon başında hazırlık maçlarında oynadı. izlerken de gayet iyi buldum. izlememene rağmen illa bir fikir edinmek istersen http://www.tff.org/...30&kisiID=329898 linkine tıklarsın, oradan galatasaray formasıyla çıktığı maçları bulup sözlükten yorumlara bakarsın. o kesmezse lig tv arşivlerinden bu maçlarda yediğimiz gollere bakarsın, semih ne yapmış diye. ama biliyorum yapmayacaksın, senin niyetin üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.

    en azından istatistiki bilgi olması açısından kartalspor performansına da bakılabilir. ben gözüme çarpanları aktarayım. semih'in geçen sezon kartalspor formasıyla çıktığı banka asya 1. lig maçlarında takım sadece iki kere 3 gol yemiş. bu maçların ilkinde (aynı zamanda semih'in de bu formayla ilk bank asya maçı, ondan önce paf'taymış) 2. ve 3. goller semih oyundan çıktıktan sonra atılmış. diğer maçta da ilk golü kartalsporlu bir oyuncu kendi kalesine atmış. zaten ilk maçtan sonra hocası hep doksan dakika görev vermiş. son 5 maçta ise şu anda süper ligde olan mersin idman yurdu dışında hiçbir takımdan gol yememiş kartalspor. sadece bu istatistiklerden bile semih'in kartalspor'da iyi bir performans gösterdiği konusunda fikir edinebiliriz. ben izlemedim ama izleyenlerin hepsi de bunu doğruluyor.

    3) bülent korkmaz/fatih terim oynatmadığına göre iyi futbolcu değildir

    bülen korkmaz semih'ten hep övgüyle bahseder. zamanında oynatmamasının sebepleri farklıdır. http://gss.gs/722686 http://gss.gs/768617
    ayrıca o zamanlar bülent korkmaz çok eleştiriliyordu ve diken üstündeydi. 18 yaşındaki futbolcunun hatası sonucu alınacak bir mağlubiyet bu eleştirileri ikiye katlardı. daha rahat bir durumda olsaydı oynatırdı.

    fatih terim'in de oynatmaması semih kaya'nın kötü bir futbolcu olduğuna yorulmasın. kötü olsaydı fatih terim beğenmediği oyunculara yaptığı gibi onu da 2. kampa götürmezdi. onu oynatmamasının daha ayrı sebepleri var. örneğin; gökhan-ujfalusi uyumu çok kısa süre önce yakalandı. bu uyum yeni inşa edilebilmişken semih'i araya sokmaya çalışmak ahengi bozabilirdi. pek neden bu uyum daha başta semih-ujfa ikilisiyle yakalanmaya çalışılmadı? fatih hoca da başkanımız da sezon başında aynı şeyi söyledi; öncelikle bu sene başarılı olmak istiyoruz, planımızı bu şekilde yaptık. hedef böyleyken genç ve gelecek vadeden futbolcular yerine tecrübeli isimlerin kullanılması normal. lakin durum şimdi farklı; servet'in cezası var, gökhan eski sakatlık günlerine dönebileceği sinyalini verdi. elimizde ceyhun da var ama sırf defansif özellikleri iyi diye ön liberodan stoper yapmaya çalışmanın sonuçlarını lorik cana'dan hatırlıyoruz. artık sıra semih'e gelmeli.

    4) tecrübesiz, ligi kaldıramaz

    arkadaş futbolcu dediğin ağaçta yetişmiyor. o bahsettiğin tecrübe ancak sahada oynayarak edinilebilir. adamı kulübede oturtup durduğu yerde tecrübelenmesini bekleyemezsin. "anadolu takımlarına ya da bank asya'dan bir takıma kiralık verelim, tecrübe kazansın." demek de yersiz. semih bu sınavı geçen sezon kartalspor'da verdi ve iyi bir performans ortaya koydu. şu saatten sonra semih'in üstüne geçireceği tek forma galatasaray forması olmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın