• 119
    benim için futbol tarihinin en güzel tezahüratı. hem bu kadar anlamsız hem de içinde birçok anlamı olan sözlere sahip üstelik oyuncuları gaza getirip takıma maç kazandıran başka bir tezahürat yoktur dünyada.

    oyuncularımız maç öncesi sahaya çıkar, hadi aslanlarım siz sahadasınız biz yanındayız saldırın bastırın bu maçı alın anlamında söyleriz.

    takım çok ruhsuz oynar, siz galatasaray'sınız nasıl böyle oynarsınız toparlanın kendinize gelin anlamında söyleriz takımı gaza getiririz.

    takım gol yer, olsun biz hep yanındayız sen oynamaya devam et bir şekilde gol atarız anlamında söyleriz.

    hakem üst üste aleyhimize saçma sapan kararlar verir, ıslıkların yuhalamaların ve küfürlerin tepkilere karşılıksız kaldığı anlardır, tepkimizi daha farklı yoldan dile getirmemiz gerekir yine söyleriz.

    çok iyi oynarız bir tek gol eksiktir, haydi aslanım çok iyi oynuyoruz şimdi gol atacağız anlamında söyleriz.

    gol atarız, sevinçten söyleriz.

    bir farkla önde son saniyelere gireriz, yine ıslıklar yuhalamalar yetersiz kalmıştır, dayan galatasaray'ım anlamında söyleriz.

    maç biter, kazanırız zafer sarhoşluğuyla söyleriz.

    işte bir tezahürat bu kadar anlamlı olabiliyor. bunu ezeli rakiplerimize anlatamayız mesela. rerere rarara ne, cimbombom ne, ne alaka var aralarında deyip dururlar. onlara rerere'nin, cimbombom'un bu kadar anlama sahip olduğunu söylemeyiz, nasıl olsa anlamazlar. maça gidip bağırmamışlardır çünkü. maçta bağırıp takımının o gazla kazandığını görmemişlerdir. galatasaray'dan başka takımda da yoktur böyle tezahürat.

    bu yüzden benim için dünyanın en iyi tezahüratıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın