resim
Haldun Üstünel
Görev:-
Takım:-
Yaş:57
Uyruk:Türkiye
  • 47
    sonunda hislerimize tercüman olacak iki kelam etmiş.

    (alinti: üstünel'den sert açıklama
    galatasaray futbol şubesi sorumlu yöneticisi haldun üstünel , trabzonspor maçı hakemi yunus yıldırım ve mhk'nin galatasaray'a karşı tutumu, atamalar ile cezalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. üstünel'in gs tv'ye verdiği röportajın özeti şöyle:
    soru: sayın üstünel trabzonspor-galatasaray maçı hakeminin yönetimini nasıl buldunuz ? yunus yıldırım'ın atanması ile ilgili bir sıkıntı , bir soru işareti var mıydı kafanızda ?
    cevap: maçın hakeminden çok bu hakemin böyle önemli bir maça atanmasını manidar buluyoruz.. sıvas maçının tekrarı için yaptığımız başvurunun reddine ilişkin gerekçeli kararın kulübümüze gelmesinden neredeyse birkaç gün sonra en önemli maçımıza yine yunus yıldırım atanıyor..alay eder gibi şaka gibi.. adını siz koyun ben ne diyeceğimi bilemiyorum..bu nasıl bir atama? bu nasıl bir tayin? bu resmen bir skandaldır..burada amaç ne? burada galatasaraylı futbolcuların psikolojisi ile oynanıyor resmen..ümit karan'ı atan hakem tekrar futbolcularımızın karşısına çıkıyor.. şimdi bu atamadan sonra ne oluyor? hakem maçın önüne daha maç başlamadan çıkıyor..kontrolü kaybediyor..iki tarafı da çileden çıkarıyor..elimizdeki malzeme bu diyen zihniyet,mhk'nin başı adeta kendi teşkilatını ve hakemlerini hançerliyor.. maçın içinde yanlış kararlar,verilen verilmeyen kartlar,tekme yiyerek oyundan çıkmak zorunda bırakılan oyuncular sahayı terk ediyor..ama vuranlar sahada kol geziyor. soruyorum "yunus yıldırım'ı içim rahat olarak trabzon'a gönderiyorum" diyenlerin rahatlık anlayışı nedir? rahatlıktan kastı nedir? çıksınlar yanıtını versinler. hakem atamalarında dönen kulisler raporların değiştirildiği iddiaları,çeşitli bizans oyunları galatasaray'ın önünün kesmeye çalışanların ödüllendirilmesi daha nereye kadar sürecek? mhk,ceza kurulları,gözlemci ve temsilciler kurulları inandırıcılığını ve güvenirliliğini yitirmiş durumda..
    soru: sayın üstünel çok önemli bir avrupa kupası maçı öncesinde bu yaşananları nasıl değerlendiriyorsunuz peki?
    cevap: bugün türk futbolunun avrupa'da tek temsilcisi var,,o da galatasaray..bugün türkiye'nin adını ve aynı zamanda türk futbol federasyonu'nun adını avrupa'da taçlandıran tek marka galatasaray..ama federasyon ne yapıyor? gurur duyacağına adeta köstek oluyor.. garip kararlar..garip tayinler..komik atamalar..güven vermeyen futbol geleceği..türk futb.olunun önünü bir kaos sarmaşığı ile saranlar şapkayı önlerine koysunlar,aynaya baksınlar..
    yoldan çekilip yolu açacaklara yer versinler..
    kuralları doğru uygulasınlar..her kulüp için..kendi kitaplarına uydurmasınlar..
    fikrimiz değişmedi..bu ortama güvenmiyoruz...
    ama futbolumuza, oyuncularımıza biz elimizdeki kaliteye güveniyoruz..
    bunun sonucunu sezon sonunda herkes görecek...)

    http://www.hurriyet.com.tr/...11231689.asp?gid=229
App Store'dan indirin Google Play'den alın