• 465
    olayları bilerek çarpıtan, sapla samanı gayet iyi ayırt edebilmesine rağmen, insanların kafasını bulandırmak adına onları karıştıran iğrençlik yuvasıdr.

    şöyle bir haber var:

    http://www.fotomac.com.tr/...ani-imzalamamistiniz

    haberde özetle diyor ki, ''ey galatasaray, hani şikenin ve teşviğin karşısındaydın, hani değişiklik istemiyordun, hani imzalamayacaktın, al işte imzalamışsın!''

    ey muhteremler, süper zekalılar, dünyanın en dürüst insanları, alnı ak, gözü pekler! evet evet, size diyorum sevgili türk spor basını mensupları! sizler de inanamadınız değil mi?

    hani kulüpler birliği toplanıp spor bakanı'na gitmişlerdi ve ''bu yasa (6222) çok ağır, değişsin'' demişlerdi. ardından bazı çok zeki başkanlar (yıldırım demirören ve ilhan cavcav) araya ''ay evet yasa çok ağır, ayrıca küme düşme de olmasın'' diye sıkıştırıverdilerdi daha sonra verdikleri demeçlerde. bildiniz mi?

    hah, işte bu açıklamaların ardından adnan öztürk yamulmuyorsam trt spor'a telefonla bağlanmış ve bazı açıklamalar yapmıştı. demişti ki (tam cümleleriyle değil, özetle yazıyorum), ''6222'nin çok ağır olduğu konusunda hemfikiriz. bu yasanın değişmesi, yeni ve avrupa standartlarına uygun bir yasanın hazırlanması konusunda öncü de olacağız galatasaray olarak. ancak biz spor bakanı'na küme düşme kaldırılsın diye herhangi bir talepte bulunmadık. zaten federasyon özerk, böyle bir talebi bakanlığa iletemeyiz. yasa ve federasyon'un disiplin talimatları ayrı şeyler, bunları birbirine karıştırmamak lazım. ayrıca biz küme düşürülme cezasının kaldırılmasına karşıyız. bizim örnek aldığımız, benzemeye çalıştığımız yer avrupa ve avrupa'da küme düşürülme cezası var. biz de de olacak o zaman...''

    ne demiş galatasaray? 6222 değişsin demiş.
    neyin altına imza atmış galatasaray? 6222'nin değiştirilmesi talebinin.

    yıldırım demirören gibiler, ilhan cavcav gibiler ve türk spor basını, futbol disiplin talimatlarıyla, sporda şiddet yasasının bilerek ve isteyerek aynı şeylermiş gibi algılanmasını sağlamaya çalışıyorlar. bunu yaparken amaçladıkları şey, ''şike için 50 yıl hapis yatılır mı, tecavüzcüler, katiller o kadar yatmıyor!'' diyerek yasanın yanlışlığını bilinçlere kazımak ve küme düşme cezasının kaldırılmasını aynı amaca hizmet ediyormuş gibi göstermek.

    galatasaray başından beri bu ikisini birbirinden ayırmaya çalışıyor. ''evet yasa bizce de çok ağır'' diyor. basın da ''galatasaray kıvırdı'' diye haberler yapmaya devam ediyor.

    boşver be galatasaray! vallahi de boşver, billahi de boşver! elalem ligi bağlamış, yönetim kurulundan muhasebecisine hapislerde yatıyor, oklar yine dönüp dolaşıp sana saplanıyor be, yeter! şikeyle yargılananların kulüpleri canla başla savunulup pamuklara sarılırken, tepkiler sana gösteriliyor, yeter!ne halleri varsa görsünler! asılacaklarsa asılsınlar, kesileceklerse kesilsinler, ömür boyu hapis yatacaklarsa yatsınlar! yarın birgün sen de onların yaptıklarını yaparsan, sen de yat! ama yok avrupa standartlarıymış, yok insan haklarıymış, uğraşma artık be! hangi insanların hakları? her türlü pisliği yapıp, sonra da pişkin pişkin seni suçlayan, seni itibarsızlaştırarak temizlenebileceğini sanan insanların hakları mı? boşver be! onlar insan olmaya karar verdiklerinde, haklarını yine önce sen savunursun, ama ortada insan yok, yeter...

    sen hepsine inat toparlanacaksın. sen hepsine inat, bu ülkenin gururu olmaya, en büyük başarılarının altına imzanı atmaya devam edeceksin. sen hepsine inat yürüyeceksin zafer yollarında. o gün gelip ''galatasaray destan yazdı!'' diye övünecekler utanmadan. kıskançlıktan titreyerek atacaklar o övgü dolu manşetleri. gülüp geçeceksin. çünkü sen büyüksün.
App Store'dan indirin Google Play'den alın