resim
Yekta Kurtuluş
Takım:Bodrum FK
Mevki:Merkez orta saha
Yaş:38
Boy:1.75
Uyruk:Türkiye
  • 677
    yekta'yı kasımpaşa'da izlerken oldukça beğeniyordum, teknik kapasitesi yüksek, futbol zekası ortalamanın üstünde hırslı ve takım oyunu oynayan bilen bir futbolcudur kendisi... fakat galatasaray'a geldiğinden beri o patlamayı yapamadı, ümitle bekliyoruz.

    çok koyu bir galatasaray taraftarıdır takımı için varını yoğunu ortaya koyacağından gram şüphem yok. ama nedenini bilmesem de bir türlü istenen düzeye ulaşamadı, kasımpaşa'dayken takımın maestro'suyud bu çocuk, büyük takım değil küçük takım oyuncusu ondan bizde aksıyor gibi birşey kabul etmiyorum çünkü bu adamda gerçekten potansiyel var... 4-3-3 sistemiyle oynuyorsak melo ve selçuğun oynadığı orta saha'da 3. kim olmalıdır?

    oynadığın rakibe göre bu değişmelidir, ankaragücüne karşı engin'i koyarsın 4-2-3-1 gibi... mantıklıdır idealdir.

    ama bugünkü bursa maçına çıkarken bence 4-3-3'te ortadaki 3lü sağlam olmalıdır. selçuk ve melo'nun yanında oynayacak kişi yekta olabilir, ceyhun'da olabilir, hatta ve hata eboue bile olabilir.

    ama en önemlisi o 3. orta saha sabri olmamalıdır. sabri orta saha oyuncusu değildir bence, pas tarfiğine ayak uyduramıyor, diklemesine oynayamıyor, yaratıcı özelliği yok ofansif anlamda katkı sağlayamıyor. ama gelin görün ki hem milli takımda hem galatasarayda bu adam orta sahada oynatılıyor zaman zaman.

    ben mi futboldan anlamıyorum acaba?

    yekta, sana güveniyorum yaşın genç yeteneklisin takım olarak yanında oynayan futbolcular teknik taktik kapasitesi yüksek futbolcular gir şu 11'e oyna aslanlar gibi kap formanı...

    özel not: yekta'da suat kaya'nın gençliğini görüyorum, oyun tarzı, fiziği, yetenekleri bana suat kaya'yı hatırlatıyor o yüzden saçlarına dikkat etmeli bu çocuk...
App Store'dan indirin Google Play'den alın