• 35
    rehavete kapılmazsak kazanacağımız karşılaşma. umuyorum, diliyorum bu organizasyonun kazanacağı ilk kupa olacaktır.

    euroleague elemelerinde ve türkiye kupasında yaptığımız gibi doğru yaptıklarımızı en iyi şekilde yapıp, defolarımızı saklayarak en önemlisi tempoyu her daim elimizde tutarak oynamalıyız.

    fenerbahçe-ülker birlikteliği yaşandığı günden bu yana ilk defa pota altında hem nitelik hemde sayısal olarak ağır bastığımız ilk karşılaşma. bunu iyi değerlendirmemiz lazım. oğuz savaş oyundayken luksa andric'in pick&roll'lerini kullanma(u: luksa andric'in fener'e karşı geçen sezon göstermiş olduğu ekstra performans bir tesadüf değil, ağır pota altı oyuncularına karşı hızlı ayakları sayesinde büyük avantaj sağlıyor), kaya peker oyundayken savunmada kaya'nın adamından daha kolay yardım getirebilme avantajlarımız var. oyunu doğru yönlendirirsek vidmar, kaya ve oğuz'un faul problemine girmemesi imkansız. ellerinde hepi topu 4 pota altı oyuncusu var ve james gist henüz istediklerini yapabilecek seviyede değil.

    kısa oyuncularda en kritik eşleşme jaka lakovic - ömer onan eşleşmesi. 2010 dünya şampiyonasında slovenya maçında ömer onan lakovic'i sahadan silmişti. tabir-i caizse ezmişti. ömer onan sahada işi kişiselleştirip savunmasıyla rakibini yıpratan ve mental olarak onu oyundan düşüren bir oyuncu. jaka'nın buna izin vermemesi lazım. maça iyi başlaması ve doğru şut tercihleriyle bu psikolojik savaştan galip çıkabilir.

    kısalarda ikinci öncel konu bojan bogdanovic. hucumda ritmini bulduğu zaman durdurmanın çok zor olduğu bir oyuncu. müthiş şutör. tıpkı bizde lakovic konusunda olduğu gibi onunda oyuna girmemesi lazım. hucumda bu kadar yetenekleri olmasına rağmen sert savunmalara karşı yıpranan bir oyuncu. 3 numarada onu shipp ve caner'le savunmak daha doğru olacaktır. eğer orada karşısında shumpert'ı görürse hem shumpert'ın yavaş ayak dezavantajını kullanarak penetre silahını kullanır ve hem shumpert faul problemine girer hemde hucumda fenerbahçe'ye bir silah sunulmuş olur.

    neven spahija çok iyi bir coach. bizi çok iyi analiz ettiğinden şüphem yok. ama elindeki kadro çok seçenek sunmuyor kendisine. sakatlıklar ve bütçede meydana gelen düşüşün etkisiyle geçmiş yıllara oranla daha mütevazi bir kadro kurdular. pargo-eidson ikilisini beklerken curtis jerrels'a kaldılar. piyasada boştayken almalıyız mantığıyla aciliyetli ihtiyaç o olmamasına rağmen bogdanovic'i aldılar. gist'in yerine daha iyisini bulamadılar vs.

    geçen yıl sezon başına göre bize kıyasla daha zayıflamış, bu sezon başı itibariyle de henüz hazır olmayan bir rakibe karşı oynayacağız. nereye bakarsanız bakın favori olarak bizi gösteriyor. işte bizim için en büyük handikap bu. umarım taraftarda tezahür eden bu rehavet rakibimizi küçümsememize neden olmaz. ne olursa olsun karşımızda ki takım bir euroleague takımı ve hala ellerinde buraları oynamasını bilen oyuncular ve coach mevcut.

    son topu bile aynı ciddiyetle oynayarak son topa kalmadan kazanacağımız bir karşılaşma olsun.
    #sontopakadar
App Store'dan indirin Google Play'den alın