• 41
    sokağa çıkamazlar şu an soru bankalarındaki sorular onları bekliyor. çıkamazlar daha 12 yaşında kendi hayatına yön vermeleri gerekiyor. okuldan sonra günlük 100 soru çözme limitini doldurmak zorundalar çünkü her zaman yaklaşan bir sınav var. haftasonu çıkamazlar, okul yeterli gelmiyor dersaneye gitmeliler. dersaneden sonra top oynayamazlar komşunun oğlu emre 9 net fazla yapmış, ona yetişmek için dersaneden sonra özel hocayla ders çalışacaklar.

    sonra en iyi üniversiteye girmek için yarışacaklar, daha sonra en iyi iş, en güzel kız için. hep "ben" olacak, "biz" ise sadece dilbilgisi dersinde görülen 1. çoğul şahıs. karşısındaki adamı hep rakibi olarak görecek. güven duygusu nedir öğrenemeden, bir dosta sırtını rahatça dönemeden kravatlı mutsuz olacak. içindeki kocaman boşluğu hırsı ve egosu dolduracak. iş yerinde en iyi mevki onun olmalı, en çok para onun hesabına yatmalı.. sonra ben yaptımlar gelecek. o pahalı arabayı ben aldım, bilmem kaç odalı evi ben aldım, o stadı ben yaptım..

    sonra insanı canlı tutan, yaşadığını hissetiren duygulara sahip olmadığının farkına varacak. ben yaptım dediği stadın bir demir yığını olduğunu, ruh olmadan her şeyin anlamsızlaştığını anlayacak. öldüğünde ise kendinden sadece cesedini bırakacak. koca bir et yığınını.
App Store'dan indirin Google Play'den alın