resim
Sabri Sarıoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye U18
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 2507
    taraftar grubu lideri veya atletizm takımı kaptanı olabilecek ancak futbol takımı oyuncusu olamayacak oyuncumuzdur. onu, bunu futboldan anlamaz ilan eden yazarlar acaba futbolun içinde tekniğin tuttuğu yeri kavrayabilecek kadar anlıyorlar mı cidden futboldan?

    ara pasları, aşırtma pasları, verkaçlar falan istemiyorum. 5 metre önündeki adama, üstelik baskı altında bile değilken topu aktarabilsin istiyorum. sabri bunu bile yapamayan bir oyuncudur. sen basit bir pası rakibe atınca rakip atağa kalkıyor ve bu sefer kendisi dahil en az 4-5 kişi gerisin geri koşmaya başlıyor. atağa çıkacakken top kaptırmak yüzünden sadece bu sezon bile hem galatasaray, hem milli takım kaç tane pozisyon yedi. savunmanın dengesiz yakalanmasına sebebiyet verecek hatalar yaptığında ve savunma golü yediğinde, vay efendim ufuk şöyle kova, yok efendim servet böyle kazma. hayır servet'i falan aklamaya çalışmıyorum o ayrı bir felaket ancak, bu kadar tehlikeli toplar kaptıran bir adamın hiç mi suçu yok?

    bizim millet de vay sabri ne koşuyor diye bayılıyor. en temel futbol tekniğine sahip olup topu adamına atabilse koşmasına gerek kalmayacak, bizim yazarlar hala hipnozda.

    pascal nouma gibi bir sembol arıyor taraftar sanırım, başka izahı yok. ancak pascal nouma tekniği gayet yerinde olan bir futbolcuydu. onun üzerine hırsını ve fiziğini koyuyordu. senin azıcık da olsa top tekniğin olacak ilk önce, ondan sonra hırs, ruh, fizik, ciğer gibi etkenler devreye girecek. ben bıktım arkadaş savunmamın bu adamın pas hataları yüzünden dengesiz yakalanmasına, forveti gol pozisyonuna sokacak pas yerine topu tribünlere göndermesine.

    koşmayla bu iş olsaydı, dünya kupası şampiyonu her seferinde kenya olurdu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın