resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 5958
    kendisine kızınca ofsayt manyağı oluyorum ama kızılmayacak gibi değil yemin ederim sabah sabah bu güzel günde yine kızdırdı beni.

    verdiği röportajdan bizimle alakalı olan kısmı;

    --- alıntı ---

    "galatasaray taraftarının ıslıkladığı arda, kulübe en çok bonservis bedelini getirerek takımdan ayrıldı. her sene milyarlarca para verilerek getirilen yabancı futbolculardan daha fazla emek vererek oynadı. üstelik onlardan daha az para alarak. yeri geldi boş mukaveleye imza attı."

    "beni ıslıklayanlara 4-4.5 milyon euroya gelip, paraları peşin alıp yatacak adam lâzım. avrupa’da 500 bin euro alan adamı getirmek için 4 milyon euro veriyoruz. sivas’a deplasmana giderken, 50-100 bin dolar alacağımız ödenmezken, bazı yabancılar satın alacak helikopter bakıyordu."

    "altyapıdan yetişmişsin, büyük paralar bırakıp gidiyorsun, sadece tesis personeli seni uğurlamaya geliyor. sağ olsunlar bir plaket yaptırmışlar. üzerinde “bize yaptıkların için teşekkür ederiz. seni seviyoruz” diye bir ifade yer alıyor. benim için hayattaki en değerli ödül odur."

    ben takım kaptanıydım ama sakattım. oynamayan futbolcunun başarısızlıkta ne kadar payı olabilir? maalesef taraftarlar bana gerektiği kadar sahip çıkmadı. bunlar geçmiş konular tabii. hiç önemli değil, ben her zaman bir galatasaray taraftarıyım. benim galatasaraylılığım eksilmez. benim bir kırgınlığım var ama galatasaray taraftarına sesleniyorum, başkalarına da böyle yapmasınlar. takım iyi olduğu zaman “biz taraftarız” , takım kötü olursa “hadi ıslıklayalım. kimden başlayalım? arda’dan başlayalım.” bu mudur yani? bu mudur galatasaraylılık? bunu yapanlar galatasaraylıysa, o zaman ben galatasaraylı değilim. o tür insanlar olduğu sürece, bu kırgınlık asla tamir edilmeyecek. benim galatasaray’ı sevmek için kimseye ihtiyacım yok ki. zaten seviyorum. o yüzden kırgınlığı tamir etmek gibi bir ihtiyacım da yok. o ıslıkladıkları adam, kulübe en çok bonservis bedeli getirerek takımdan ayrıldı, ispanya ligi'ne gitti. her sene milyarlarca para verilerek getirilen yabancı futbolculardan daha fazla emek vererek oynadı. üstelik onlardan daha az para alarak. hiçbir zaman para konuşmadı, yeri geldi boş mukaveleye imza attı. yeri geldi, parasını 8 ay sonra aldı ama hiçbir zaman bir yerlere haber uçurmadı, parasını sormadı. işte o ıslıkladıkları adam benim. beni ıslıklayanlara 4-4.5 milyon euroya gelip, paraları peşin alıp yatacak adam lâzım. yabancı avrupa’da 500 bin euro alıyor, buraya getirmek için 4 milyon euro veriyoruz. şaka gibi ya. sonra gelir gelmez, "galatasaray, fenerbahçe, beşiktaş çok büyük takımlar" diyorlar. o kadar parayı alınca derler tabii. biz sivas’a deplasmana giderken, 50-100 bin dolar alacağımız ödenmezken, bazı yabancılar satın alacak helikopter bakıyorlardı. bunları taraftar bilmez ama. bugünlere sesimizi çıkartmayarak geldik. bunlar türk futbolunun genel sorunları. bakın ispanya’da ne gördüm… "önce kendi insanımız" diyorlar. kendi altyapısından yetiştirdiği futbolcu yani. daha sonra başkaları. doğrusu bu çünkü.

    --- alıntı ---

    artık sus be arda.islıklanman hoş değildi savunmadımda ıslık mevzusunu şimdiye kadar.ama önümüze çıkarıp çıkarıp sonrada olur ama önemsemiyorum gibi laflar etme.

    ---sürekli aynı mevzudasın.bu takımda daha önce ne efsaneler ıslıklandı bir bilsen.ama hiçkimse senin gibi formaya,armaya,parçalıya küsmedi.küsmedim deme şimdi o ıslıktan sonra suratın beş karıştı parçalıyı her giydiğinde.

    ---para mevzusuna giriyorsun yabancılara şöyle bize böyle diye.bu bir ülke gerçeği sana özel bir durum değil.ama her seferinde ben boş mukaveleye imza attım diye populistlik yapma.

    ---kral hakan şükür bir çok kez boş mukaveleye imza attı ama bunu hiçbir zaman kendi ağzından duymadık hep başkandan yöneticiden duyduk biz.anlayabilir misin bu farkı?

    ---kulübe en çok para kazandırmış olabilirsin.ama gittiğin zamanlama o kadar boktandı ki para falan kimsenin umrunda olmadı emin ol.

    ---ayrıca demişsin ki beni uğurlamaya sadece tesis personeli geldi.ah be arda ah anlamıyorsun bazı şeyleri.bak bakalım ümit davala nasıl uğurlanmış bu takımdan.hala ben haklıyım triplerindesin şunu unutma sen bu takımdan kaçarcasına gittin.biz bunu asla unutamayız.sende unutma.

    geçenlerde bir söz gördüm onuda paylaşayım;tarih ihanet eden hiçbir futbolcuya francesco totti olma şansını vermemiştir.yanlış anlaşılmasın sen bize ihanet falan etmedin.euro iti ihanet etti bize.ama sen bu takımdan arkasına bakmadan kaçarcasına gittiğinde hepimiz kendimizi aldatılmış hissettik emin ol.
App Store'dan indirin Google Play'den alın