• 116
    ankaragücü – galatasaray : 0-3

    epeydir bu deplasman galibiyetini bekliyorduk. ibb’ye yenildik ki, ilk maçtır olabilir, karabük’ü de yenerdik de muslera’nın kırmızısı işi bozmuştu. zaten 1 puanı olan ankaragücü tam dişimize göreydi, beklenen oldu.

    son maçtaki kadroyu değiştirmedi fatih hoca. takım maçı başından itibaren oyuna ağırlığını koydu. orta sahada melo, inan ve baytar takımı öne taşıyan, savunmayı rahatlatan, iyi bir orta saha ne yapması gerekiyorsa hepsini yapan bir üçlü. maşallah.
    bugün kazım da çok istekli başladı. önceki maçlarda tutuk başlar, sonradan açılırdı. riera’nın hala güçlenmeye ihtiyacı var. fatih hoca da güç kazansın, takıma uyum sağlasın diye uzun süre oyundan çıkarmıyor. elmander, savunmaların en nefret ettiği tipteki adamlardan. hem her iki ayağıyla topa vuruyor hem de fiziğini çok iyi kullanıyor. stoperleri çok yoruyor.

    lig tarihimizdeki 3.000 golü kendi kalelerine attılar, iyi oldu. bir sürü gereksiz polemikten kurtulduk.
    ikinci golümüz müthişti. çok uzun zamandır kontrataktan gol attığımızı hatırlamıyorum. en büyük sebeplerinden biri arda’nın olmasıydı. arda uzun mesafeleri topla kat edemiyor. kontratakta en önemli şey topu hızlıca taşımaktır. baytar, riera, baytar, inan ve bitiriş kazım. baytar ve riera zaten pozisyonu başlatanlardı, ama kazım ve inan’ın oraya deparları şahaneydi. özlemişim böyle gol atmayı.

    genelde iyi pas yaptı takım, ama ilk yarının sonlarında topu hiç vermeden uzun bir pas trafiği yaptılar ki, müthişti. eleştireler doğru, hala yavaş oynuyoruz, paslar yavaş veriliyor, oyun terse yavaş dönüyor. ama unutmamak lazım, takım her geçen gün bir şeyi düzeltiyor, ilerliyor. önce tay tay durmayı öğreniyor, yavaşça, sonra koşmaya başlayacak. şimdi yapılan paslar yavaş ama birkaç hafta sonra hızlanacaktır.

    bu takım sakatlık ve ceza olmadığı sürece değişmez. hepsinin form durumları iyi, ya da iyiye doğru gelişiyor. mesela baros her girdiği maçta mutlaka ağırlığını koyuyor ama elmander fatih hocanın isteklerini yerine getirdiği müddetçe değişmez sanırım.

    ilginç noktalardan biri de; takım bu sezon üç penaltı attı, üçünü de farklı isimler kullandı, hepsi gol oldu. inan, melo ve baros. önceden penaltı olduğunda heyecanlanmıyorduk bile. güzel bir ilerleme.

    engin baytar’a ayrıca yer vermek gerek. bazı futbolculara bazı hocalar “sen bütün gücünü harca, iyice yorulunca işaret et seni oyundan alırım. ama bütün gücünü harca” derler. sanırım fatih hoca ile baytar arasında da böyle bir konuşma geçti. baytar oyunda kaldığı müddetçe büyük efor harcıyor, yorulunca yere oturuyor, fatih hoca dışarı alıyor. melo ve inan ile orta sahayı çok güzel parselliyorlar. baytar çok faydalı oynuyor. bravo.

    ankaragücü maçı yanıltmasın, zayıf bir takım ankaragücü. yalnız dikkatimi çeken ziya doğan’ın çanakkale geçilmez yapmayışı oldu.
    önemli olan bursa maçında takımın ilerleyişinin ve galibiyet alışkanlığının devam etmesi olacak. böyle bir seri işimizi çok kolaylaştıracak.

    erkek basketbol takımımızın euro league’e girmesi de çifte bayram oldu galatasaraylılar için. bu gecemizi iyice şenlendirdi. emeği geçen herkese teşekkür ederim, kendi adıma.

    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın