• 139
    uçan kuşa borcu olan 1996-2000 yılları arası galatasaray futbol takımının efsane yıllarında başkanlık yapmış eski yönetici.

    faruk süren döneminde american international group ile münasebet olmuştu. gitmeden attığı kazık öteki yönetimlerin başına patlamış. aig verdiği iki kuruş parayı faiziyle istemiş, yönetime el koyma durumuna kadar gelinmişti. ünal aysal devreye girerek yanılmıyorsam problem halledilmiş. adamlar resmen tefecilik yaptı. kulüpte hayri domeniç adında bir büyüğümüz var. bu adam aig olayını duyduktan sonra buna karşı çıkıp yönetim kuruluna dilekçe verdi. ticaret hukuku profesörüydü, elbetteki yapılan hataların neye mal olacağını biliyordu.

    bazıları uefa kupasını kaldırmamızda hatta gelen lig şampiyonlarının da sadece faruk süren'in payı varmış gibi konuşuyorlar. yok öyle birşey. uefa kupası ve oluşan tarihin en iyi galatasaray futbol takımı kadrosu en az 10 senelik -jupp derwall- bir emeğin karşılığıdır, tek bir başkanın değil.

    faruk süren iyi bir galatasaray'lı olabilir, sportif anlamda iyi adam idare eder, bu işleri becerir bu da doğru. fakat mali konulardan anlamaz. bu yönden bakıldığı zaman kulübe büyük zararı oldu. bunlar gerçekler.

    bir de size faruk süren döneminde düştüğümüz durumu resmedeyim;
    http://1.bp.blogspot.com/...tasaraya%2Btalip.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın