resim
Ufuk Ceylan
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.94
Uyruk:Türkiye
  • 898
    karabük maçında yediği glden ötürü asılan kaleci.

    şimdi arkadaşım, ufuk bu maçı kurtarmıştır. 10 kişilik takımın arkasında gerçekten iyi kurtarışlar yapmıştır. bu yüzden bu çocuğa "bu maçta yediği gol" yüzünden yüklenilmemelidir.

    ancak yediği gol amatörcedir. dün farkettim ki bu adam yerden gelen toplarda sorunlu. bu da çalışarak geçilebilir.

    ha ama, galatasaray'ın kalecisi değildir, olamaz, olamayacaktır, aykut da öyle. sebep;

    maç berabere iken vakit geçirmesidir. bu galatasaray'ın davranışı değil, olamaz da. galatasaray, beraberliğe yatacak bir takım değil, bi tarihini açıp baksın. hatta 1-0 a bile yatması ızdırap veriyordu geçen sene bana. 3 yıldır bunu anlamamışsa bundan sonra da anlamaz. onun kalecilik mantalitesi anadolu takımı tabir ettiğimiz, şampiyonlukla işi olmayan, bitirebileceği en yüksek puanla ligi bitirmeye çalışan takımlara yakışır. bu da ayıplanacak birşey değildir. görev bilincidir, kimseyi sorgulamam.

    ancak galatasaray gibi takımların kalecileri ve oyuncuları beraberliği başarı olarak görmezler, görmemelidirler. (teknik direktörleri de tabi). ha tabi istisnai durumlar olabilir. çok çok güçlü bir rakip vardır karşında, bir eleme maçıdır, deplasmandasındır, ya da deplasmanda gollü beraberlik galibiyet filan almışsındır, o zaman eyvallah, yatarsın 0-0 a beraberliğe hatta az farklı mağlubiyete. ya da son maçtır ve beraberlik sana yetiyordur şampiyonluk için, belki.

    ama daha ligin ilk maçı ve şampiyonluk idiası olmayan bir ekibe karşı bu yapılmaz. eğer kenardan gelmişse bu talimat, o kenara da yazıklar olsun. fatih terim karizması anında biter öyle bir durum varsa.

    dediğim gibi, yediği hatalı gollerin, yaptığı kurtarışların çetelesiyle bir sonuca yargıya varamayız. duruşu önemlidir. bu duruş da galatasaray kalesinde durulacak bir duruş değildir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın