• 1
    tüm maçlarımızı incelesinler, ben takımı şampiyon yaptım, tarihe geçmeyi hakettim, fenerbahçe'yi şampiyon yapan ilk fenerbahçe kökenli teknik direktör benim gibi çığlıklar içindeki aykut kocaman 'türk futbolunu bir basketbolcu yönetiyor' diyerek suçluyu sonunda bulmuştu. ama o basketbolcunun göreve ne zaman başladığını bilmiyordu anlaşılan. hatırlatırım; 3 temmuz 2011 değil.

    19 eylül 2011 tarihindeki telegol programına bağlanan fatih terim, 'türkiye'de 150 profesyonel kulip var, 15000 teknik direktör, bunların hepsi iş bulamaz; isterim ki futbolcular menajerlik, sportif direktörlük gibi futbolun diğer alanlarına yönelsinler' gibisinden açıklamalar yaptı. doğru bir tespit. (ama gel gör ki abdurrahim albayrak'ı nasıl açıklayacağını bilemiyorum. uefa kadrosunda teknik ekip dışında bir alana yönelen iki kişi var hakan şükür ve hakan ünsal.)

    ama unutulan bir şey var, o da futbolcuların genelde yönetilmeye alışık olması (güdülme diyemeyeceğim). çok azı yeterli tahsile sahip. ya da çok azı kendini geliştirmeye çalışıyor. yabancı dil, iletişim, diksiyon, psikoloji gibi alanlarda kendilerini geliştirmeleri gerekiyor.

    okan buruk'un milli takım'ın idari menajeri olması büyük bir adım aslında. hiddink'in bir röportajı sırasında ingilizce çeviri yapıyordu. belki ileride tff'deki o basketbolcunun yerine geçer.
App Store'dan indirin Google Play'den alın