resim
Metin Oktay
Mevki:Santrfor
Doğum:02.02.1936
Ölüm:13.09.1991 (55)
Uyruk:Türkiye
  • 569
    13 eylül tarihinin hayatımdaki en büyük anlamı doğum günüm olmasıydı. her çocuk için doğumgünleri ne kadar önemliyse benim içinde o kadar önemliydi. arkadaşlarımla yapılan partiler, akşam ailem ile geçirdiğim kutlama. mum üflemek, babamdan zorlada olsa bir hediye veya hediye parası koparabilmek. ilk formamı bu tarihte almıştı babam, ilk futbol topumda bu tarihte elimdeydi. daha hatırlayamadığım bir çok mutluluk. bu mutluluk 13 eylül 1991 tarihinde yani 13. yaşımda bana kötü bir sürpriz hazırlamıştı. taçsız kral hayata gözlerini yumuyordu.
    çocukken kahramanlarımız olurdu, benim kahramanım metin oktay oldu bir dönem. babam ile aynı yaştaydılar. babamda amatör futbolcuymuş zamanında. babam ile aynı sahada oynama şansları olmamış, ama babamın arkadaşları ile yün mensucatta ve izmirspor'da beraber oynamışlar. bu nedenle babam bir çok maçını seyretmiş hatta tanışma imkanı bulmuş kendisiyle. çok mütevazi ve iyi bir insan olduğunu her zaman anlatırdı. çocukluğum onun hikayeleri ile geçti diyebilirim. ama babamın şahit olduğu bir olay beni çok etkilemişti.
    bir antrenman sonrasında izmirspor kalecisi seyfi, metin oktay'a sesleniyor. metin o sırada ceza sahası dışında soyunma odasına doğru gidiyor. metin dönüyor ne oldu diye, seyfi eğer kendisine ordan gol atarsa gazoz ısmarlayacağını söylüyor. metin gülüyor, kesin kaybedersin, sana başka bir şans vereyim diyor.
    seyfiye üst kale direğine zıplayıp elleriyle asılı kalmasını istiyor, ellerinin arasından topu geçirirse seyfinin tüm takıma ve antremanı seyreden (babam dahil) 10-15 kişiye gazoz ısmarlamasına, geçiremezse kendisinin aynı şekilde gazoz ısmarlamasına iddiaya giriyorlar. metin topu alıyor topa öyle bir asılıyor ki, seyfi korkudan ellerini bırakmak zorunda kalıyor, ancak o top ellerinin arasından geçip ağlarla buluşuyor. seyfi'ye iki kasa gazoza patlıyor bu olay.
    şimdi düşünüyorum hani bazı video paylaşım sitelerinde insanların ağzının suyu aka aka, ronaldinho'nun vurup üst direkten döndürdüğü toplar veya nuri'nin otobüsün ön kapısından vurup arka kapısından soktuğu fake olup olmadığı tartışılan pozisyonlar konuşuluyor. ancak tarihimiz bu futbolculardan çok daha yeteneklisini gözleriyle görmüştür. hilesiz ve hurdasız.
    her zaman kalbimdesin taçsız kral, yeni nesillere seni anlatmak bizim görevimiz. atatürk'ün "ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim" sözü bu dünyada bir vücut ile buluşmuşsa. ben eminim ki bu senden başkası değildi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın