resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 636
    fatih terim nerede oynatmayı düşünüyor bilmiyorum ancak kendisini forvet arkası oynatmak akıl karı iş değil. niye dediğinizi duyar gibiyim, hemen açıklıyorum. şimdi selçuk'un en önemli özelliği bana göre, oyunu okuması, en uygun adama pas atması, uzun toplarla kanatlara topu aktarabilmesi. şimdi düşünelim takım atak yapıyor, yüklenmişiz böyle durumlarda oyunu yönlendirecek adamın rahat top almasını mı yoksa sıkışık kalmasını mı isteriz. eğer forvet arkası oynarsa selçuk yanında mutlaka bir ön libero olacak, ayrıca yüklendiğimizde defans ve ön libero arasında sıkışacak. ancak biz selçuk'u orta sahanın ortasında kullanırsak geride çok daha rahat topla buluşabilecek, atak başlarken top ilk onunla buluşacak ve doğru seçimi yapabilecek, kontra atağa çıkarken en mantıklı tercihi kullanacak, ayrıca rakibi geriye yasladığımızda 35-40 metre civarında çok daha geniş alanlar bulup, düşünmesi için zaman kalacaktır.
    biz eğer selçuk'u forvet arkası oynatırsak geriye gelip top aldığında ileride eksileceğiz, tekrar ediyorum markaj altında olacak sürekli ve selçuk çok üst düzey bileklere sahip değil. yani çalım atma konusunda o kadar yetenekli değil, bu da demek oluyor ki baskı altında topu hemen ayağında çıkaracak ve benim istediğim yaratıcı paslar veya kanat değiştirmeler gerçekleşmeyecek.

    şimdi hazırlık maçlarını düşünün selçuk'un, olympiakos maçına kadar orta sahanın ortasında oynadı ve ne kadar düzgün maçlar çıkarmıştı. hatta evlat evlat diye televizyona bağırdığımı hatırlıyorum. sonra olympiakos maçında fatih hoca selçuk'u forvet arkasına koydu ve o maçta vasat bir performans sergilemişti.

    keşke elimde düzgün bir grafik olsa ve onun üzerinden anlatabilseydim. ancak şahsi düşünce selçuk'un orta sahanın ortasında (center midfielder) oynaması yönünde, ilk topları o dağıtmalı ve rakibi yasladığımızda geriden atakları şekillendirmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın