resim
Erman Toroğlu
Görev:Eski Hakem
Yaş:75
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 356
    son yaptigi ruh cagirma sovuyla kendisini elestirenlerin bazi seyleri gozden kacirdiklarini dusunuyorum. oncelikle telegol ve benzerleri acik bir sekilde sadece futbol konusulan birer tv programi olmaktan ote, talk show tadinda icerikleriyle izleyici topluyorlar, ki zaten kimse inkar etmesin ki bu hepimiz icin eglenceli oluyor. yani burhan altintop videosu izler gibi telegol izleyen sadece ben degilim diye dusunuyorum. bu tip programlarin da mizahi tarafini surukleyen kisiler peydah olmustur ve bulunduklari programlarda onemli bir misyonu yuklenmislerdir. ornegin; adnan aybaba, murat ozari, ahmet cakar ve erman toroglu. bu liste uzayabilecegi gibi, tartismasiz bu konuda iki onemli isim var: erman toroglu ve ahmet cakar. son yayinlanan ve erman toroglu'nun ruh cagirma sovunu izledigimiz telegol programiyla erman toroglu sunu bir kez daha kanitladi ki, ahmet cakar ile paylastigi "alaninda lider olma" ozelligini, liderligi paylastigi ahmet cakar gibi, kendisi de sonuna kadar hakkediyor. ciddi bir tiyatro egitiminden gecmedigini dusundugum erman toroglu, yuzu gozu siril siklam terlemesine ragmen, bir tulbentin altinda dakikalarca bir monolog oynamistir ve turkiye'nin buyuk bir kismina da bunu izlettirmistir. yuzunu bir tulbentin altina sokarak, soyledikleriyle, konusmasindaki akiciligiyla ve igneleyici mizahiyla yaptigi monolog ciddi bir basaridir. ne ironik konusuyorum ne asagilayici. yapilan is show ve ordaki her konuk bir nevi showmandir. acikcasi erman toroglu her zamanki gibi bu showun hakkini sonuna kadar vermistir.
    ayrica ahmet cakar ve erman toroglu'nu diger programlarin sovmenlerinden ayiran en buyuk ozellik, konusulan ve aslinda cok ciddi olan konulari, mizahi ozelliklerini bir kenara koyarak yada onunla harmanlayarak en iyi analiz eden kisiler olduklarini da rahatlikla soyleyebiliriz. yani sike sorusturmasinda en mantikli analizler yine bu iki yorumcudan gelmektedir. ajite ederek yada demogoji yoluyla "bir elma"yi "uc elma" yaparlar kimi zaman, ancak asla "bir elma"yi "4 buji anahtari"na cevirmezler. konuyu o veya bu sekilde izleyiciye analiz ederken, komik usluplariyla da sikmazlar.
    peki erman toroglu hic mi ipin ucunu kacirmaz? erman toroglu da ipin ucunu kaciriyor kimi zaman, hemen her ilgi goren ve belli bir kesim icin populer olan insanlar gibi. kendini sinirsiz ve sorumsuz hissettikleri anda toplum tarafindan kabul gormeyecek cikislarda bulunuyorlar ve bir anda sevimsizlesip yok olabilecekleri bir kamuoyu olusuyor. fakat yine takdire sayandir ki, boyle bir sartta dahi toplum tarafindan afaroz edilmenin sinirindan, yuksek reytingler alan showlarina kivrilmayi becerebiliyorlar. yani gunahiyla sevabiyla erman toroglu uzunca bir donem turk televizyonlarinin en onemli figuru olarak kalacak ve ileride de oyle hatirlanacaktir, ki bunu da hic yoksa zekasiyla sonuna kadar hakketmektedir. kazandigi para konularina hic girmiyorum cunku ismail yk'nin universite'deki akademisyenlerden fazla kazandigi, sadece turkiye degil dunya'nin her yerindeki ekonmik sartlarda erman toroglu en azindan zeka belirtilerini fazlaca gostererek para kazanmakta.
App Store'dan indirin Google Play'den alın