• 266
    24 ağustos 2011 real madrid galatasaray maçı bir kez daha gözler önüne serdi ki savunmamız ciddi anlamda kalitesiz. bu durumu, hücum - defans oyuncuları arasındaki gözle görülür farkı açıklayacak başka bir kelime, sözcük, söz grubu, sıfat yok. savunmamız kötü. fatih terim'in savunma çizgisini ileride kurarak önde basmak, rakibin alanını daraltmak istediğini anlayabiliyorum fakat nasıl ki barış özbek - mustafa sarp - ayhan akman üçlüsü ile ''total futbol'' oynanmadıysa servet çetin - gökhan zan ile de önde savunma yapılmaz. bu kadar basit yani çok mu zor bunu görmek ?

    her hocanın oyun tarzı vardır, terim de önde basmak istiyor. tamam, ne güzel fakat o zaman bu taktiğe uygun stoperler ile oynamamız lazım gelmez mi? real madrid maçı üzerinden yorumumuza devam edelim, yediğimiz 2. gol ile 17 ağustos 2011 olympiakos galatasaray maçının ilk dakikasında yediğimiz gol arasında hiçbir fark yok. savunmanın arkasına atılan bir top, savunmacımızın slow motion takip etmesi, rakip oyuncunun muslera ile karşı karşıya kalması ve top ağlarımızda. bu kadar basit olmamalı gerektiğini düşünüyorum.

    tabii bunu söyleyip nacizane fikrimizi belirtmemek olmaz, yine fatih terim'in taktik zekasına güvenerekten gerekeni yapacağını umuyorum fakat bu beklentimin gerçekleşme ihtimalinin de az olduğunu biliyorum. daha önce terim'in ceyhun'u da stoper olarak düşünebileceği ihtimalinden bahsetmiştik fakat bunun gerçeklik payı da real madrid maçında son buldu. nitekim servet çetin'in sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalması sonrası oyuna ceyhun değil çağlar birinci alındı ve hakan balta da stopere geçmiş oldu. bu mudur yani yapılabilecek hamle?

    ayrıca servet ile gökhan zan'ı bir tutmaktan real madrid maçı ile birlikte vazgeçtim. gökhan'ın en azından ayağı düzgün, isabetli pas atabiliyor ve dengesi de daha sağlam servet'e göre. servet'te futbolculuğun zerresi olmadığından bu iki oyuncuyu da bir tutmaktan vazgeçtim. dolayısı ile madem ujfalusi sağ bek oynamaya devam edecek, o zaman servet'i keselim, gökhan zan'ın yanına ceyhun'u koyalım; veyahut en sağlam stoper bana göre şu anda ujfalusi - gökhan zan şeklinde oluyor. sağ beki de sabri'ye emanet ederiz bu durumda.

    lütfen şu hamleleri yap fatih hocam. antrenmanlarda falan her yolu denediğine inanmak istiyorum. bu ihtimalleri aklından geçirdiğini düşünmek istiyorum. servet - hakan'dan vazgeçmek bu kadar zor olmasın, olmamalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın