• 255
    maç esnasında kabus görmemizin yegane sebebi. grande terim savunma çizgisini önde kurdurduğu için araya atılan her topta servet ve gökhan zan'ın yavaş ve ağır olduklarından ötürü sıkça rakip santrafor ile muslera'nın bire-bir karşılaşmalarını izlememiz kuvvetle muhtemel. açıkçası akıl sağlığımın ve sinir sistemimin buna hazırlıklı olduğunu düşünmüyorum. kaldı ki sezon boyunca oynayacağımız maksimum maç sayısının 43 olduğunu düşününce (kupada finale çıkacağız, play-off oynamadan katıldığımızı hesap ediyorum) fatih terim'in kıracağı gözlük sayısı konusunda da fikir sahibi olabiliriz.

    fatih terim elbette en iyisini bilir, fakat servet ve balta konusunda anlamsız bir ısrara gireceğini düşünüyorum. bu konuda beni yanıltması en büyük dileğim olsa da pek ihtimal vermiyorum. sezonu, defansı allak bullak eden servet - gökhan - hakan üçlüsü nam-ı diyar hsg üçlüsüile geçiremeyeceğimiz gün gibi aşikar olduğuna göre burada farklı denemeler içerisine girmemiz gerekecektir. eboue, çağlar bek oyuncuları olduğu için her ikisini de stoper olarak oynatma fikri bana pek makul gelmiyor.

    elimizdeki asıl mevkiisi stoper olan oyunculara bakalım:
    (bkz: servet çetin)
    (bkz: gökhan zan)
    (bkz: semih kaya)
    (bkz: tomas ujfalusi)***

    bek oyuncularımıza bakalım:
    (bkz: emmanuel eboue)
    (bkz: sabri sarıoğlu)
    (bkz: hakan balta)
    (bkz: çağlar birinci)

    sonuç bölümüne gelecek olursak; servet ve gökhan zan denen futbolculukla uzaktan yakından alakası olmayan adamları kenara çekmemiz gerekmektedir. mevcut kadroda en iyi göbeğin ujfalusi - servet olduğu konusunda hemfikirim fakat servet'in, oynadığı takıma bir sezonda maç kaybettirme potansiyelinin fazlasıyla yüksek olduğundan ötürü, ben derim ki servet'i kenara çekelim, ujfalusi'nin yanına yerli bir stoper alalım ki ilk aklıma gelen ömer toprak ve serdar aziz, servet'i de sakatlık, kart cezası gibi durumlarda sahaya sürelim, yani mecburiyetten.

    oturduğumuz yerden bunları söylemek, futbolcu önermek fazlasıyla kolay tabii ki. takımımız profesyonel ve fazlasıyla tecrübeli bir teknik ekibe ve fatih terim gibi bir dahiye emanet. onlar en iyisini bilecektir ama gündemimize gelen tek bir defans oyuncusu bile görmedim, duymadım. bu da beni bir şeyler yapmaya sürüklüyor.* önümüzdeki günlerin, galatasaray'da muhtemel stoper transferi söylentisini ve transferini getirmesini umuyorum, zaten ummaktan başka bir şey gelmiyor elimden.

    düzeltme: badovano uyardı: fatih hoca, ceyhun'u da o bölgede düşünebilir. o zaman da eboue - ujfalusi - ceyhun - çağlar veya sabri - ujfalusi - ceyhun - eboue dörtlüsü en makul tercihler oluyor. gördülüğü üzere servet / gökhan'ı kadrodan aforoz etme çabası içerisindeyim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın