• 27
    --- alıntı ---

    haziran ayının sonları… transfer dönemi başlayalı epeyce olmuş, fenerbahçe ülker, galatasaray, anadolu efes gibi iddialı kulüpler önemli hamlelerini yapmış. ntv spor’un sevimli yüzü ismail şenol, “beşiktaş ne yapıyor?” diye yoklamak için ergin ataman’ı arıyor… biraz hoşbeşten sonra ataman, ismail’e deron williams’ı soruyor. dünya üzerinde basketbol topunu çembere atan neredeyse her ferdi tanıyan ismail şaşalıyor. ‘malum’ deron williams’ın beşiktaş’la bir ilgisi olmayacağını düşünerek, “bir bakayım” cevabını veriyor ve basketbol âleminde soyadı williams olan ve adı d ile başlayan bütün oyuncuları olabilecek en kısa sürede araştırıyor; darren, derron, darrell, daryl.. aklınıza ne gelirse! sonunda anlaşılıyor ki, beşiktaş’a önerilen ve ataman’ı da şaşırtan adam ‘bildiğimiz’ deron williams. nba’de iki kez all-star seçilmiş, 2008 pekin olimpiyat oyunları’nda abd milli takımı ile şampiyonluk yaşamış yıldız oyun kurucu. peki, ayda 300 bin dolar gibi “kabul edilebilir” bir ücretle beşiktaş’a gelmek istemesinin ardında yatan sebep ne? ben şimdilik buraya ‘caa-mendes ortaklığı’ diye bir not düşeyim, bu konuya tekrar geleceğiz.

    deron williams işi ciddiye binip, olay amerikan medyasının kulağına gidince, kahramanımız ismail şenol’un telefonları susmak bilmez. sosyal medyadan arkadaş olduğu pek çok basketbol yorumcusu-yazarı-muhabiri beşiktaş’tan birilerine ulaşma telaşı içindedir. o da ergin ataman’ın numarasını verir. new york times muhabiri ataman’ı aradığında “nba’den almayı düşündüğünüz başka yıldız var mı?” sorusunu da araya sıkıştırıverir. muhtemelen en vurucu yanıtı vermek ve zaten şaşırmaya bayılan amerikalılara bir “wowww!” daha çektirmek isteyen ataman da “bizim kapımız herkese açık. isterse kobe ile bile görüşebiliriz” der. ertesi sabah münasebetsiz bir saatte tekrar çalar koçun telefonu… karşıdaki ses “iyi günler, ben kobe bryant’ın menajeri rob pelinka. teklifinizi duymaya hazırız” demektedir…

    --- alıntı ---

    yiğiter uluğ'un yazısından alıntıladığım bu bölüm ile gözümdeki basketbol adamlığı sıfıra inen şahsiyet. bundan ötesinde ismail şenol'a başka kimi alabiliriz diye sorup da ondan aldığı kevin durant'i alın 4 numarada oynatırsınız yanıtı ile gaza gelmesi de cabası. bu konu da hotsauce21 tarafından dün akşam ismail şenol'un ağzından direk duyulmuş bir olaydır. basketbol adına gerçekten çok vahim bir durum. acınacak haldeyiz.

    yazının tamamına şuradan ulaşabilirsiniz: http://www.salsabasket.net/...ter-ulug-yazisi.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın