resim
Adnan Öztürk
Görev:As Başkan
Takım:-
Yaş:61
Uyruk:Türkiye
  • 184
    tff'ye, adaletin forma giymediğini, paradan ve çıkarlardan üstün olduğunu, çözümsüzlüğün çözüm olmadığını, ''ama savcı bize delilleri vermiyor.'' diye ağlamak yerine anayasa'daki haklarını kullanıp delillere ulaşabileceklerini çok şık bir konuşmayla hatırlatmış, galatasaray spor kulübü başkan yardımcısı.

    konuşmasının konuyla ilgili kısmı şu şekilde:

    "üzülerek de olsa, bugünkü divan kurulumuz toplantısının gündemine, türk futbolunda yaşanan ve ardı arkası kesilmek bilmeyen şike skandalı ile ilgili olarak kulübümüz yönetiminin tavrını net bir şekilde açıklayarak başlamak istiyorum.
    türkiye futbol federasyon başkan ve yönetim kurulu seçimlerinden önce ilişkili herkese tek bir mesaj verdik. herkese eşit mesafede, adaletli, şeffaf ve türkiye gibi futbolun yükselen değeri olduğu ülkemizde, ileriye dönük yatırım projelerine vakıf ve bunları gerçekleştirme potansiyeli olan bir oluşumu destekleriz. aday olan sayın mehmet ali aydınlar ve ekibine de, hiç bir politik pazarlık yapmadan destek verdik.
    federasyonun yeni yönetiminin önüne, 14 nisan da yürürlüğe giren yeni spor yasası çerçevesinde, türk spor tarihinin en önemli dosyası gelmek durumunda kaldı. hazırlanışında camia olarak katkılarımız olan bu yasa, türk sporunun hak ettiği yere gelmesi için en önemli mihenk taşıdır. gayet net ve detaylı bir şekilde hazırlanan yasanın hayata geçirilmesi için tarihin en önemli dosyasının gündeme gelmesi, kararlılık ve dirayetin sınanması için en iyi fırsattır. yönetim olarak, galatasaray'ımıza yakışan bir şekilde duruş sergilediğimiz bu kaotik ortamda, pazartesi akşamı federasyonun sergilediği tavır ile ilgili olarak bizzat sayın başkan ünal aysal’ın ağzından dün bir açıklama yapmak durumunda kaldık.
    bu açıklamayı müteakip tff yönetimi, kulübümüz ve başkanımızı fırsatçılıkla suçlayan bir açıklama yapmıştır. tff’ nın kulüpler birliği ile konunun müzakere edildiği toplantıda, kulübümüz 2.başkanı sn ali dürüst çok net bir tavır ortaya koymuştur.
    "federasyonun atacağı adımların arkasındayız."

    ancak toplantıyı müteakip tff, bizzat başkanı tarafından yaptığı açıklamayla, adım atmayacağını ve hukuki süreci bekleyeceklerini belirtmiştir.açıkça anlaşılması açısından bir kez daha tekrar ve teyid ediyorum. ligler başlamadan, tff’ ı gereğini yapacak, adımları süratle atacak, tüm takımların pırıl pırıl ve şaibesiz bir yarış içerisine gireceği ortamı yaratmak için, istediği ve ihtiyacı olan belgeleri elde etmekte dahil, tüm yetkilere sahip özerk bir kuruluştur. galatasaray olarak, tff başta olmak üzere, hiç bir kulüp ve şahısla problemimiz yoktur. dileğimiz kimsenin zarar görmemesidir.ancak adım atmamak ve gereğini yapmamak başkanımızın yaptığı açıklamadan da anlaşılacağı üzere kamuoyu vicdanı tarafından kabul edilemez.

    türk spor hukuku enstitüsünün dün akşam yaptığı basın açıklamasından sadece iki kısa bir metni sizlere okumak istiyorum.
    adli mercilerin tff’ ye iletmeleri gereken deliller olup iddianame değildir.
    tff’ nun delillere ulaşma talebi, bir lütuf değil, anayasa nın 59. maddesi ile sahip olduğu yargılama yetkisinin engellenmemesi, geciktirilmemesidir.bu bakımdan tff yı hakkını elde etmek için gerekli resmi girişimlerde bulunmaya davet ediyoruz.

    değerli galatasaraylılar, biz 530 yıldır varız. bizim için adalet ve hakkaniyet olgusu, yıpratılamayacak, esnetilemeyecek ve en önemlisi göz ardı edilemeyecek olguların başında gelir. adalet forma giymez, gözü bağlıdır, forma rengi seçemez.
    dürüstçe dökülen terlerin sahipleri, fair -play ile oynayan ve fair -play ile izleyen ve sevenlerin duyguları suistimal edilemez.
    galatasaray camiası olarak, bu söylediğimiz çerçevede gereğinin yapılmasını beklemek ve talep etmek en doğal hakkımızdır. bunun aksi düşünülemez. galatasaray olarak bizim aradığımız, istediğimiz güven şaibesiz, fair-play ruhu içinde yarışma güvenidir. tüm spor kamu oyununda araması gereken budur.''
App Store'dan indirin Google Play'den alın