• 201
    anladığım kadarıyla federasyonun takımlar hakkında vereceği kararın davanın sonuçlanmasını beklemesine gerek yok. kişilere verilecek cezalar için aynı şey geçerli mi bilmiyorum. hak mahrumiyeti ya da spordan uzaklaştırma falan. fakat bir takımın şike yaptığına dair kesin bir kanıt varsa federasyon o takımı küme düşürmelidir. nokta. hala orda burda çıkıp dava sonuçlanana kadar federasyon karar veremez diye öten kanaryalar ya federasyonun işleyişini bilmiyorlar ya da kamuoyunu bilinçli bir şekilde yanlış yönlendirmeye çalışıyorlar.
    televizyona çıkıp soruşturma hakkında fikirleri sorulan adamların %95'i hukuk nedir bilmeyen adamlar. yahu çoğu daha futbolu yorumlamaktan aciz boş beleş adamlar birde çıkıp bir hukuki süreç hakkında yorum yapmaya çalışıyorlar. aralarında bazıları açık açık fenerbahçe cezalandırlamaz çünkü 20 milyon taraftarı var diyor. adamı kenara çekip "abi zamanında ne katillerin, vahşi adamların da arkasında milyonlarca takipçisi vardı şimdi o adamlar da mı suçsuz ?" diye sorsan eminim tükürdüklerini yalamamak için "suçsuzdular lan" diyecek ciğersizlikteler.

    yalnız en çok hoşuma giden mesele bu ciğersizlerin yüzlerinde okunan korku. adaletin tunç yumruğu yüzümüzü dağıtacak mı korkusu... basında var olduguna dair haberler çıkan kanıtlar eğer gerçekten varsa fenerbahçe ve aziz yıldırım için yolun sonu gözükmüştür. telefon kayıtları, görüntüler, kuryenin para dolu çantayla yakalanması vs. vs. eğer bunlar polisin, savcının elindeyse hiç bir şekilde kurtuluş yoktur fenerbahçe için. ha mesele cesur adımları atacak federasyon var mı bizde? bekleyip göreceğiz. tabii uefa ve fifa'nın bu konu hakkında bir yaptırımı olacak mı onu da bilmiyorum. mesela kanıtlar ortada olmasına rağmen fenerbahçe lig düşürülmezse uefa ve fifanın bizim federasyona bir yaptırımı olur mu ? olur gibi geliyor bana. olmalı daha doğrusu.

    son olarak televizyona çıkan ciğersizler ve ciğersiz karşı taraf taraftarlarına sözüm. "herkes yaptı kabak bizim başımıza patladı :((((" diyerek düştüğünüz bok çukuruna bizi de çekmeye çalışıyorsunuz. elinizde kanıt varsa, itirafçı varsa işte savcılar orda arkadaş. durmayın amk. herkesi sizin kadar ciğersiz sanmayın. eğer sarı kırmızılılar arasından bir tane şikeci çıkarsa bu takım taraftarı sizin gibi şikeciler için destek yürüşünde bulunmaz. utanırız, üzülürüz, ar damarımız çatlamadı bizim. gerçi herhangi bir fenerbahçelinin elinde bizim şike yaptığımıza dair kanıt olacak ve onu kullanmayacak ha? alayınız bok at izi kalsın derdindesiniz. şehir efsaneleriyle, kanıtsız, şahitsiz olaylar üzerinden 500 yıllık kültürün mirasçısı takıma iftira atamazsınız. er meydanı güzel kardeşim dök bakalım taşları eteğinden. biz bekliyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın