• 112
    öncelikle belirtmeliyim ki hukukçu değilim, hukuki işlerden pek fazla anlamadığım gibi belki de en az bilgi sahibi olduğum konuların başında gelir. konu hakkında bilgi sahibi yazarlar mutlaka daha ayrıntılı bilgiler verebilirler.

    ancak evrensel hukuki değerler, masumiyet karinesi gibi kavramlar düşünüldüğünde hadi bunların hepsini geçtim, bu gibi durumlarda bildiğim bir şey varsa o da, kişinin suçluluğu ıspatlanana kadar "masum" olduğu gerçeğidir. dolayısıyla şu an bu soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan veya tüm bu olaylarda adı geçen herkesi mahkeme kararı açıklanana kadar masum olarak kabul etmek vicdanen doğru olan olduğu gibi söz konusu kişileri burada suçlu ilan etmek ise hukuki açıdan sorun oluşturma potansiyeline sahip olabilir, diğer kısmı sizin vicdanınıza kalmış.

    konu aziz yıldırım, fenerbahçe, şike vs. olunca ister istemez ciddi tepkiler oluyor ama hem olay o kadar ufak çaplı değil hem de başta da belirttiğim gibi bu kişilerin henüz hiç biri suçlu değil. dolayısıyla en azından resmi bir kurumdan açıklama gelene kadar (tabi en sağlıklısı mahkeme sonuçlanana kadar) yorum yaparken dikkat etmek ve süreci sükunet ile takip etmek, ileride pişmanlık duymamak adına önemli ve bence de en mantıklısı.
    yarın bir gün, bir pazar sabahı kapınıza polis dayansın istemiyorsanız tabi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın