• 13
    (bkz: 2010 - 2011 sezonu futbolda şike soruşturması) da tüm fenerbahçe camiasına mal edilemeyecek bir harekettir.

    oraya teknik direktörlük kariyerinde yeni bir sayfa açmak için gelen aykut kocaman'ın hiçbir suçu yoktur.
    oraya futbol hayatına şampiyonlar liginde oynayan bir takımla devam etmek için gelen miroslav stoch'un suçu yoktur.
    o takıma gönül verip, destekleyen, forma alan, kombine alan, takımına umut bağlayan ve şikeyi onaylamayan, bundan hazzetmeyen taraftarın suçu yoktur.
    o kulüpte maaşla çalışan elemanların suçları yoktur.

    bu kişilerde bu camianın birer üyeleri olduğu için bu durum ayrım yapmadan tüm camiaya mal edilemez. şahsen benim başkanım böyle bir hareket yapsa ve benimle bu yüzden taşşak geçseler ''ben mi söyledim şike yap diye yarrağam'' diye kendimi savunurdum. tabi insan kendi başına gelsin istemez. eminim ki aklı başında olan az sayıda fener taraftarı bu durumdan derin üzüntü duyuyordur. ve biliyorlar ki, sonuç ne olursa olsun kimsenin ağzı kapanmayacak.

    bu demek değildir ki, dikkat çekmek için yapılan bir fenerbahçe savunuculuğu yapıyoruz. sadece başkan ve yöneticilerin ihtirası hasebiyle kirletilen 3-4 futbolcu ve teknik direktör ile bütün bir camia arasında büyük bir fark var. evet belki aziz yıldırım suçlu, belki ayarladığı teknik direktör, menajer ve futbolcular suçlu ama bu işlerle alakası olmayan insanların da olduğu camiaya bütün bir fenerbahçe başlığı altında giydirmek, bunu tasvip etmeyenleri de aynı kategoriye sokarak ''bunların hepsi aynı'' mantığıyla hareket etmek de insanlık suçudur.

    eleştiri anında sağduyularını kaybedenler, takımı şampiyon olunca da sağduyularını kaybedip havaya ateş açan adamlar kadar kendine hakim olmaktan aciz mi insan merak ediyor doğrusu...
App Store'dan indirin Google Play'den alın