resim
Giovani Álex dos Santos Ramírez
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:35
Boy:1.75
Uyruk:Meksika
  • 1198
    tek başına takım ekolünden bir oyuncudur gio. benzerleri; messi, ronaldo ve bizim memlekette oynayan quaresma. bu adamlar ceza sahası civarında topu alır, güçleri, hızları ve ince bilekleriyle topu kendileri taşır genellikle kaleye de kendileri vururlar. çünkü bu adamlar klasik çizgi adamı da santrafor da değillerdir.

    gio dahil saydığım isimlerin hiç birini, çizgide adam geçip orta kesen adam olarak düşünebiliyor musunuz? büyük yeteneklerine yazık olmaz mı, çizgiye hapsetmek?
    örneğin gio'nun dün attığı gol. aldığı pas dışında takımla bir bağlantısı yok. tek başına kaleciyi, bütün savunmayı bakkala gönderip golünü atıyor. galatasarayda en iyi oynadığı maçlar kasımpaşa ve trabzonspor maçlarıydı. yeni neslin tabiriyle yardırmıştı, hatırlarsanız. kiminle birlikte? kimseyle, tek başına. topu orta saha civarında alıp ceza sahasına kadar taşıyıp kaleye vuruyordu. top ahlar vahlar arasında ya avuta ya kaleciye ya da direğe gidiyordu.

    püf noktası burası işte. böyle oynuyorsanız golleri atmanız, bol asist yapmanız gerekir. messi ve ronaldo'yu geçelim. nitekim bu işi dünyada en iyi yapan 2 adam. quaresma daha güzel bir örnek teşkil edecek.
    quresma, genç takımlar seviyesinde ronaldo'dan daha öndeydi. şimdi kıyas kabul etmez herhalde değil mi? çünkü quresma da tek başına takım, topu alıyor, rakipleri ipe diziyor kaleye vuruyor. avrupada olmadığı kadar başarılı oluyor türkiyede. türk futbolunun klasik savunma ve kaleci eksikliklerini yüzümüze vuruyor her maç.
    yine de bir çok kez kaleye vurmak yerine pas verse daha yararlı olacakkken, kendi kullanıyor topları. kimse de bir şey demiyor. sadece nihat itiraz etti. çünkü nihatta aynı tip bir oyuncuydu. eski gücünde olmadığında nihat sahada hiç bir şey yapamıyor. kapışmalarının sebebi, bir ipte 2 cambaz oynamaz mevzusu.

    gio gibi tek başına takım gibi oynayan bir oyuncunun, çok daha etkili olması gerekir. hani daha çok bal üretmesi gerekir. yoksa senede bir kaç gol attığında sözlükte gündeme geliyor ya, her gün ondan bahsedilecek bir performans koyması gerekli. başka türlüsü bu tip oyuncular için yeterli olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın