• 243
    transferde geç kalınıp kalınmadığı çok düz mantıkla tartışılıyor. futbolcu sayısından çok niteliğine bakmak gerekiyor.transfer sezonu bittiğinde şöyle bir kadroya baktığımız zaman anlayabileceğiz geç kalıp kalmadığımızı. fatih terim'in bu sezon takıma direk katkı verebilecek oyuncular alacağız dediğini duyduk mu, duyduk. burdan çıkarabileceğimiz şu; eğer ağustos ayında transfer edilecek oyuncu tarif edilen şekilde değil de pino misali direk katkı verecek özellikte biri olmayıp, katkı verecek potansiyelde biri ise haliyle geç kalmışız demektir. zira bu tip adamların gelişimi, adaptesi için süreye ihtiyaç var. takımla ne kadar beraber vakit geçirirse, o kadar verim alınabilen oyuncular bunlar. oynadığı her takımda başarılı olmuş, kendini kanıtlamış biri için ise aynı kriterlerden bahsedemiyoruz haliyle. yani demek istediğim önce transfer edilecek adamları görmek lazım kesin yargıda bulunabilmek için.

    haziranın son haftasında sezonu açıyoruz, muhtemelen de temmuzun ilk haftası da kamp başlar. nerden baksan bir aylık bir süre var daha. alınması gereken ilk yerli adam da transfer edilmiş. ha yerli kalitemiz ortadayken ben yerli transferinde daha agresif olmamızı beklerdim ama şimdilik yurt içindeki transferler genellikle defans ağırlıklı oldu(serdar-ersan-orhan-egemen) açıkçası ben terim'in önceliğinin yerli olarak defans olduğunu düşünmüyordum. ne kadar kendilerine karşı dolmuş olsak da terim'in servet, gökhan, hakan'ın takımda tutması yüksek ihtimal dahilinde. daha önce yararlandığı bu adamlardan bir daha yararlanmak isteyecektir. umarım tutar fatih hocanın bu planı zira riskli hatta çok riskli bir plan.

    yerli transferde önceliğimiz muhtemelen ortasaha ve forvet. pek bir şey kaybettiğimiz söylenemez şu zamana kadar. yabancı transferlerinde de kriterler yüksek olacak gibi. eli çabuk tutmak gerekiyor tabi ki ama zaman daha var. önemli olan transferin hakkını vermek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın