NBA Final İlk Maçı
04:00 American Airlines Arena
92 - 84
  • 15
    şahsım adına maçın hayal kırıklıkları arasında kaan kural, jj barea, jason terry ve peja stojakovic. (buradan da anlaşılıyordur herhalde dallas'ın neden galibiyet alamadığı)

    seri beklediğim tempo ve skor üretkenliğinde başlamadı. dallas'ta nowitzki'ye yardımcı olarak bir oyuncu çıkmayınca dallas da son çeyreğe kadar önde götürdüğü maçta galibiyet almak için gereken adımı atamadı. miami zaten malumunuz, her an skoru değiştirebilecek 2 oyuncuya sahip. mario chalmers ise bu maçta kendisinden beklenenin fazlasını verdi heat adına. karşılaşmayı 12 sayı ile tamamladı ve bench'ten gelen en büyük katkının sahibi oldu.

    dallas'a gelecek olursak barea aslında her zamanki bildiğimiz barea idi. içeri penetreleri ile heat savunmasının dengesini bozdu fakat heat de barea oyuna girer girmez alan savunmasına geçti. belki de barea'yı bu derece verimsiz kılan da bu noktaydı. peja'ya ayrı bir parantez açmak istiyorum ki büyük bir hayal kırıklığı yarattı bende. sadece 3 şut kullanmış olabilir, diyebilirsiniz adam 10-15 şut kaçırmadı ki diye fakat zaten peja maçta çok yüksek sayıda şut kullanan bir isim değil. maç sürekli yakın skorlar ile devam ettiğinden kaçan 2-3 üçlük bile fark yaratıcı olabiliyor. terry'nin de formsuzluğu eklenince yenilgi kaçınılmaz oldu zaten.

    seride şimdi 1-0 miami önde, dallasımız bu yenilgi ile telafi edilemez bir yola girmiş değil. yine de teksas'a 2-0 geride gitmemek adına ikinci maçta daha farklı bir dallas izleyeceğimizi düşünüyorum. en azından, rakiplerini dış şutlar ile devre dışı bırakan bir takım olarak her maçta böyle kötü atacaklarını sanmıyorum. rick carlisle'ın, heat'in barea adına bulduğu formüle bir karşı formül bulması ise şart. bana göre, miami'nin karartılan pota altına girmesindense etkili dış şutlarından yararlanmak faydalı olabilir.

    ayrıca serinin kalan maçları için televizyon üreticilerinin yeni bir teknoloji geliştirmesini rica ediyorum. zira ben kaan kural'ın taraflı yorumunu dinlemek istemiyorum. murat murathanoğlu kabulümdür. dallas'tan tek isteğim ise kaan kural'a inat şampiyon olmaları.
App Store'dan indirin Google Play'den alın