• 13
    banvit serisinde en kritik viraj. bizimle benzer basketbolu oynamaya çalışan kadro yapısı 3 yıl önce kurulan ve türk basketbolunun geleceği olarak görülen genç oyunculara süre vermekten çekinmeyen bir koçun takımına karşı 3. maça çıkıyoruz.

    kazanmaktan başka çaremiz yok klişesinin en gerçekçi olduğu maç diyebiliriz. çünkü bu maçı kazanan takım tüm baskıyı rakibine atacaktır. üst üste iki maç kazanma gerekliliği yorgunluk ve fark yaratabilecek oyuncuların az olduğu iki takım için büyük dezavantaj...seriye dönecek olursak ilk maçı kazanırken doğru yaptığımız şeyler herkesin hemfikir olduğu gibi zone savunmaydı. rakibimiz mutlu dışında dışarıdan atış sokamayınca bu taktiğimiz tuttu ve devreye gitmeden önce 19-2'lik bir seri yakaladı ve 3.çeyreğe rahat bir şekilde girdi.

    3.çeyreğe 8 sayılık avantajla başlarken sahada ki beşimiz jj-evren-shipp-rancik-kuqo şeklindeydi. benim kanaatimce son derece yanlış olan bu 5 içeriden kuqo'nun müthiş yüzdeli oynaması sayesinde o bölümü rahat atlattı ve sonrasında shumpert'ın oyuna girmesiyle fark giderek açıldı.

    kaybettiğimiz 2. maçta ise banvit kafa kafaya giden maçta 3.çeyrekte oyunu kopardı. bizim parkedeki beşimiz yine ilk maçta olduğu gibi jj-evren-shipp-rancik-kuqo şeklindeydi. ilk yarı ara ara yaptığımız zone savunma verim verdiği halde 2.yarıya adam adama savunmayla başladık. hucumda ise son zamanların en formsuz hatta korkak ismi evren büker'in elinde patlayan 3 top shipp'in dışarıdan denemesi jj'nin top kayıplarıyla biranda dengemiz bozuldu. maçın en önemli yeri zaten burasıydı 3.periyodun ilk 5 dakikası resmen elimizde patladı sonrasın tutku-shumpert hamlelerine rağmen maçı kurtaramadık.

    rakibimiz ve bizim savunma prensiplerimz açısından bakarsak juan dixon'ın 7/9 isabet oranıyla 19 sayı atmasını belki engellemeyiz ama charles davis ve lance williams'a indirilen topları engelleyebiliriz. bu iki oyuncu bu maçta 31 sayı attılar.

    ikinci maçın göze batan istatistiklerinden biriside 4/19'luk üçlük yüzdesi.
    sezon boyuncu alışkın olmadığımız şekilde asist-basket oranı: 12/31
    sinir bozucu olacak biliyorum ama engin kennerman'la yine kazanamadık.

    kazanma formulu : evren kenarda - luksa parkede - zone savunma - 3.periyotta shumpert'le başlamak #bizimlekimsebasacikamaz
    kazanmak için onlara karşı koyamayacakları bir savunma yapacağız yine buna inanıyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın