• 58
    başlığı açan kişinin gördüğü kadarıyla ne ifade etmek istediği pek anlaşılmayan yazar tipidir.

    okumamak, toplum olarak en önemli sıkıntılarımızdan. bu başlığı açtığımız zaman demişiz ki;

    "yazar jupp efendi, sözlükteki kalite düşüşünün en önemli iki nedenini; "kankacılık" ve "entry yazmaya üşenip oy basmacılık" olarak tespit etmiştir. tespitlerinde mükemmel olduğu iddiasını taşımamakla beraber, kendi gözlemleri ve algılaması bu yöndedir."

    yeni gelenler pek bilmeyebilir, bu başlığın açılma sebebi, geçtiğimiz dönemlerde pek endişe edilen sözlüğün kalitesinin düşmesiydi. "falanca kişi sözlüğü neden bıraktı?", "gidişiyle harika entrylerinden bizi mahrum bırakan filanca kişi" gibi entryler havada uçuşuyordu bir dönem. herkesin beğeniyle okuduğu pek çok isim yazmayı bıraktı. kaliteli isim olduğumdan değil de, sıkıldığım için ve olması gereken tartışma adabı ve verimliliğinden uzakta bir yapıda olmasından dolayı ben de bir hayli ara vermiştim sözlükte yazmaya.

    işte bahsettiğimiz yaprak dökümü sürecinde, bendeniz jupp efendi, kaliteli isimlerin ayrılışını düşünürken bu şekilde bir tespitte bulunmuştu. insanların aklına ilk gelenin "beni neden dışlıyorsunuz, böhüüü" şeklinde bir isyan olmasını doğal karşılıyorum.

    sayfalarca tartışılabilecek verimlilikteki başlıkların hacmi bir kaç yorumdan ibaret. karşıt iki görüş ortaya çıktığı anda zeka seviyesine dönük hakaretler başlamakta. yazarın otokontrolü için var olan on-of sistemi laçkalaşmış, çok fazla of alan yazarı, yazılarını iyileştirmeye sevk edecek bir sistem olmaktan çıkmış. onlarca of veya on aldığınızı "ben" fasilitesinden tahmin edebildiğiniz entry'nin yazıldığı başlığa gidip bakıyorsunuz, ilaç niyetine 7-8 entry ya var ya yok. iki satır lehte veya aleyhte yorum okuduğunuzda sevinecek duruma dönmüş işler.

    işte bu şartlar altında yapılmış bir tespitti, tayfacılığın sözlük kalitesine etkisi. karma puanımızı kafaya taktığımız için yapılmamıştı. sözlüğün kalitesiyle ilgili bir kaygıydı. bir zamanlar burası ile antu arasında fark olup olmadığını konuşur haldeydik biz. arada geçen zaman zarfında ne kadar ilerleme sağlandığını göreceğiz.

    eziklikti, egoydu öyle acayip yerlere bağlanmış ki, şaşırmamak elde değil. o yüzden tekrar açıklama gereği hissettim. tabii bu sözlükte belli dönemleri yaşamamış kişilerin refleks olarak ego diye uçuşa geçmeleri de doğal aslında. veya arada yapılan yorumlardan da o şekilde bir izlenim edinmiş olabilirler. bilemiyorum. ya da paşa gönülleri öyle istemiştir. hesap soracak değiliz. demek istediğimiz anlaşılmışsa sorun yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın