resim
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Takım:Al-Nassr
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.88
Uyruk:Portekiz
  • 595
    gaza gelmiş sözlük yazarı durumuna düşmüş gibi görüneceğim ama artık bunu yazmanın zamanı geldiğini düşünüyorum.

    maradona'yı küçükken hatırlıyorum herkes maradona filan diyordu ama nasıl bir futbolcu olduğunu anlayacak kadar büyük de ğildim ve onu devre dışı bırakıyorum.

    benim hayatta gördüğüm en iyi futbolcu cristiano ronaldo'dur. bu açık ve nettir. hakiki ronaldo'yu seyretmiş biri olarak bunu söylüyorum.

    peki neye göre bunu söylüyorsun diyenlere cevap yazayım. bir futbolcu profesyonel olduktan sonra oynadığı her takımda bu kadar yüksek performans göstermesi, skora direk etki etmesi, takıma direk olarak güç katması ve yüksek istikrarından dolayıdır.

    manchester united formasıyla muazzam bir performans sergiledi ve takımının şampiyonlar ligi kupasını almasında en büyük etkendi. premier lig gibi çok zor bir ligde çok küçük bir yaşta muazzam bir performans sergiledi.

    real madrid formasıyla la ligada adeta pes oynar gibi futbol oynadı. tüm rekorları yeniden yazıyor.

    milli takım formasıyla kötü bir performansı görünüyor gibi olsada takıma direk etki eden bir futbolcu. ronaldo'yu çıkardığınızda portekiz milli takımı sıradan bir takım oluyor.

    gelelim diğer sebeplere;

    - mükemmel bir atlet olması,
    - boy ve kilo dengesi kusursuz,
    - fizik ve kondisyonu üst düzeyde,
    - şutları tartışılmaz,
    - hava toplarında etkili,
    - birçok pozisyonda oynayabiliyor, (4-3-3 ün sağ-sol kanadı-forvet-forvet arkası hatta 4-4-2 nin sağ sol kanadı)
    - hızlı ve atik olması,
    - iş disiplini ve sorumluluk üstlenebilmesi,
    - süper yıldız kaprisinin olmaması,

    ve bütün bunları daha 26 yaşına kadar başarmış olmasıdır. bundan sonra çok daha tecrübeli olacağından daha iyilerini mutlaka yapacaktır.

    tüm bu satırları yazan ben, manu formasıyla onu izlerken ondan nefret ediyordum. tabikide ona olan sevgisizliğim onun başarılarını yazmak ve dile getirmemin önüne geçmedi. ne kadar önyargıyla bakarsam bakayım yapadım. o, benim bugüne kadar izlediğim en iyi futbolcudur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın