• 1
    galatasaray'ın bu sezon yaşadığı en büyük sorunlardan biri. tüm sezon genelindeki yerli oyunculara baktığımızda;

    kaleciler: ufuk, aykut, emirhan
    defans: sabri, serkan, servet, gökhan, ali, çağlar, hakan
    orta saha: yekta, ayhan, barış, mustafa, musa, arda, emre, kazım, aydın, serdar
    forvet: mehmet, anıl, cem

    toplam 23oyuncu. yani bunların arasından bir takım oluşturulmak istense, oluşturuluyor. o derece bir yerli oyuncu sayısı vardı. * ki yabancı oyunculardan bağımsız bir kadro için çok ciddi bir rakam gerçekten.

    oyunculara genel olarak baktığımızda dişe dokunur 6 oyuncu var bana göre. sabri, servet, gökhan, yekta, arda ve kazım. (ki koca bir sezonu kaçırmış bir arda var ortada) diğer oyuncular arasında sahaya girip bir şeyler yapabilecek dediğim bir çağlar, bir de belli oranda mehmet var diyelim. (arda gibi çağlar içinde aynı şeyler geçerli) onun haricindeki oyunculara baktığımızda * külliyen zarar hepsi.

    bu adamların rakamı ise 10! bir futbol takımıda 10 tane boş adam olması rezalet bir olay. öyle ki yabancı oyuncularından da yeteri verimi alamıyorsun bu adamlar yüzünden. tek başlarına zarar verdikleri yetmiyormuş gibi, yanındakileri de etkliyorlar.

    böyle bakıldığında sezon başında sıkça eleştirilen bir elano, bir misimovic, bir cana daha iyi kullanılamaz mıydı sorusuda yanıt buluyor.

    tartışmasız kullanılırlardı. ki tüm bunlar yetmezmiş gibi sakatlığı dolayısıyla oynayamayan bir baros, bir kewell da istmeden de olsa bu adamların önlerini açmış oldular bir anlamda. insua olayını hiç saymıyorum zaten. karadeniz fıkrasından beter elemanın yaşadıkları. başa gelen antrenörlerden biri kiralık oyuncu istemiyorum der, diğeri yabancı oyuncu düşmanıdır. başkan'ı ayrı bir olay zaten. kısaca +1 kalitesiz yerli oyuncunun daha forma giymesine ortam yaratılıyor yine.

    bunların haricinde geriye kalan 4 oyuncu var. zapata, neill, pino ve stancu. bakıyorsun bu adamlardan 3'ü yeni gelmiş. dolayısıyla ne yapacakları muammaydı, ki hiçbiri yeteri seviyenin üstüne çıkamadı. * adam akıllı yararlanılan bir neill vardı, ona da nazar değdi sezon sonunda.

    işin kötü yanı sezon başından tüm bunların ayan beyan gözükmesiydi. senin yapacağın kemik kadroyu takımda tutup, yanlarını sağlam oyuncularla doldurmak iken; sen onları satıp / almayıp yerlerine 2.sınıf yerli oyuncularla dolduruyorsun. doğal olarak tüm bunlar birleşince tarihin en kötü sezonu kaçınılmaz oluyor.

    yeni yönetimin tek yapması gereken önce şu illeti düzeltmek. takımda 10 tane oyuncu kalır eyvallah ama, öncelikle bir şu 10 oyuncunun temizinden şutlanması gerekiyor. yoksa değil ''avrupa'da sürekli başarı'', edirne dışına çıkamaz takım.

    çıkar, çıkar ama yalnızca sezon başı kampına.
App Store'dan indirin Google Play'den alın