resim
Josep Guardiola i Sala
Görev:Teknik Direktör
Takım:Man City
Yaş:53
Uyruk:İspanya
  • 164
    barcelona'nın başında herhangi bir taktiksel başarısı yoktur. tam askine, takımının zor duruma düştüğü nadir anlarda da hamle yapmaktan aciz kalmıştır. bunu bir gün barcelona'dan ayrılıp başka bir kulübe geçtiğinde daha net göreceğiz.

    1 ayda 4 el clasico gördük. rakibinin 11 kişi oynadığı hiç bir maçı kazanamadı. real madrid'in oyunu kitlediği anlarda, oyunu açmak adına en ufak bir faydalı hamlesi olmadı. topun bir şekilde messi'ye getirilebilmesi onun için hep yeterli oldu. ötesini aramadı. aramıyor.

    başta messi, peşinden de iniesta ve xavi ne yaparsa o. şu üçlü olmasa, barcelona sadece kendi sahasında top çevirebilen ve maç boyunca tek bir atak geliştiremeyen bir takıma dönüşecek. alternatifleri var mı? yok. değil barcelona'da, dünyada yok neredeyse... neyse ki adamlar pek sakatlanmıyor da guardiola da bunun keyfini sürüyor.

    oyuncularını iyi idare etmek, mutlu olmalarını ve sahaya en iyi şekilde çıkıp en iyi performansı göstermelerini sağlamak bir meziyet midir?
    kesinlikle büyük bir meziyettir. buna zaten laf yok. adam belki gerçekten iyi bir teknik direktördür de, işin tekniğiyle taktiğiyle yani. olamaz mı? olabilir. ama diyoruz ki bunu şu barcelona'ya bakarak iddia etmek doğru değil. zira adam alternatif bir şey yapmadı. kulüpte varolan ama takım içi huzursuzluklar yüzünden bozulan ortamı toparlaması yetti.

    bugün barcelona'nın başında guardiola yerine atıyorum rafa benitez olsa, taşları yerinden oynatma derdine düşmediği sürece durum yine aşağı yukarı bu olurdu. sonuçta messi, xavi, iniesta üçlüsü bıkana ya da futbolu bırakana kadar barcelona'nın oyun şablonu bu adamlara bağlı kalacaktır. özellikle de messi'ye.

    bu saha kenarında uykuya dalabileceği gerçeğini de değiştirmez. zira barcelona özellikle de dişli rakiplerine karşı coşkulu değil, sıkıcı oynuyor. ama kazanmayı da iyi biliyor ve başarıyor, kendi başına başaramadığı zaman da gerekli yardımlar yapılıyor, her şeye rağmen helal olsun. önemli olan kazanmaksa, helal olsun.

    ama makine kazanıyor. guardiola çok da zorlamıyordur kendini eminim, gerek de yok. ama bunu çaktırması da doğru olmaz tabii. dolayısıyla maç sırasında sırf uykuya dalmamak için yok yere kendini parçalayarak direktifler veriyor oyuncularına. ama adamlar zaten ne yapacaklarını biliyorlar. evet adamlar bilgisayar programı gibi. ama programcıları guardiola'dır demek her şeyi geçtim rijkaard'a ve barcelona kulüp yönetimine büyük haksızlık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın