resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 4727
    ntvspor'da katıldığı programdan derleme;

    --- alıntı ---

    'fenerbahçe şampiyon olmasında...'
    galatasaray ve milli takımın yıldız oyuncusu arda turan, ntv spor'un futbol aktüel programına katıldı.
    arda turan, ntv spor'da futbol aktüel programında rıdvan dilmen ve güntekin onay'ın sorularını yanıtladı.

    el clasico'da oynamak

    oralar çok üst düzey. mili takımda oynayan bir futbolcu için çok zor. açıkacsı bende istiyorum oralarda oynamayı. fırsatları değerlendirmek lazım. ama rıdvan hocam öyle diyosa öyledir.

    atletico madrid

    galatasaray kulübü borsaya bildirdi teklif aldığımızı. bunun dışında başak yorum yapmak art niyetli olurdu. menajerler kulübe teklife iletti. öncellikle galatasaray'ın sonrada benim menfaatlerim doğrultusunda değerlendirilecek. galatasaray hocamında dediği gibi çok büyük bir kulüp buradn neden gitmek istiyeyim. kaçmak istediğim yok. hayallerim var bunları gerçekleştirmek için bazı şeyler yapmam gerekiyor. ama gidersemde öncelikli olarak galatasay var.

    "bende kirildim"

    benim galatasay'a kızmam küsmem mümkün değil. ben 6 ay sakatlıkla boğuştum. bu süreç içerisidne sevdiklerim çok üzüldü bunun için bedne çok kırıldım. galatasaray iyi oynayınca arda iyi ama galatasaray

    "atletico madrid'de oynarim"

    iki kulüp anlaşırsa atletico madrid'e giderim.

    "yaşadiğim olaylar ağirdi"

    ben burada çok yıprandım. beni yıpratan şey galatasaray taraftarı ıslıklarsa. benim annem, babam, kardeşim, arkadaşlarım biliyor. ben galatasaray için her şeyi düşünüyorum. ben her zaman söylüyorum kızmadım, küsmedim. biz alt yapıdan beri öğretilen şey kol kırılır gen içinde kalır. bzi hepimiz aynı gemideyiz. batarken hepimiz batıyoruz. biz galatasaray'a yakışmayacak şekilde top oynadık ama davranış olarak bozuk olacak birşey yapmadık.

    basinda çikan haberler

    şansal büyüka, rıdvan dilmen'i ciddiye alıyorum ama diğerlerini ciddiye almıyorum ve gülüp geçiyorum. güntekin abi mesela seni dinlerim çünkü sen benim iyiliğimi istiyorsun seni dinlememek aptallık olur yani.

    "çok duygusal değilim"

    ben olduğumdan daha fazla duygusal değilim. gazetelerde çıkan ve yaşanan olaylar hem ailemi hem kız arkadaşımı çok zor durumda bıraktı. ben bunları tekrar gündeme getirmek istemiyorum.

    sakatlik durumu

    hocam sakatlığım iyi ama ağrılarım devam ediyor. bcakalrımda kısa olduğu için biraz zor iyileşiyor. bende çok isterim basın mensuplarıyla daha iyi olmayı ama olmuyor işte.

    "hiçbir formayi galatasaray formasi kadar sevmem"

    hangi kulübe gidersem gideyim galatasaray forması kadar hiçbir formayı sevemem. o görüntülerde küfür ettim ama hiç raahtsız olmadım. ben maç sabahı kalkıp hangi formayı giyeceğiz diye soran bir insanım. ama forma satışlarının artması için bunlarda gerekli onlarada birşey demiyorum.

    kaptanlik konusu

    ben, sabri ve ayhan abi elimizden geldiği kadar işimizi iyi yapmaya çalışıyoruz. biz hiçbir zaman para konuşmadık. kaptanlık çocuk bakıcılığı gibi bişi değil. herkes kendi sorumluluğunu bilmeli ve yapmalı. bizim için bu forma dünya'nın en büyük forması.

    "galatasaray formasi ile futbolu birakmak istiyorum"

    hayalim galatasaray formasıyla futbolu bırakmak istiyorum. iyi bir oyun zekam var ama hızlı değilim ayağım selçuk inan kadar sert değil. emre belözoğlu'yla birlikte oynamayı çok istiyorum

    "emre abiyle ayni takimda oynamak isterim"

    emre abi bana çok büyük destek verdi. küçükken ona bakardık top toplarken. alanlar futbolda çok daraldı hocam bilir. emre abinin attığı paslar beni pozisyona çok rahat sokuyor. ayhan abiyle de futbol zekamız çok uyuşuyor. beni çok iyi yönlendiriyor. bzen durduğum ve düştüğüm zaman beni ayağa kaldırır ve moral verir.

    "en iyi yerli selçuk inan en iyi yabanci alex"

    en iyi yerli oyuncu selçuk inan en iyi yabancı oyuncu ise alex. alex ağır görünmesine rağmen çok hızlı oyunu çok iyi okuyor. zekası çok iyi kafası çok iyi ayaklarına çok hakim. benim için hamit altıntop, türkiye'yi değilde almanya'yı seçseydi. bayern münih yerine real madrid'de oynardı. türk milli takımında

    "istemediğim bir hayat yaşiyorum"

    istemediğim bir hayat yaşıyorum. yemeğe çıkmak istiyorum ama olmuyor. ben yemeğe gitmek istiyorum. yemeğe gidicem ee beni çekecekler mi? hep bu sorular aklıma geliyor. ertesi gün idmanım yok eve 12'de gidiyorum. yok gece 3'te gitmişim ne alakası var ben anlamıyorum.

    "herkesten birşeyler öğreniyorum"

    kewell'a da çok teşekkür ediyorum söylediklerinden dolayı. ondanda çok şey öğrendim. ben emre çolak'tan bile birşeyler öğreniyorum. herkesten birşeyler kapmaya çalışıyorum.

    "sokaktaki tepkiler çok iyi"

    sokakta insanlarla konuşuyorum. görenler gelip sarılıyor. bu çok hoş birşey. galatasaray forması çok büyük. hata yapmamanız mümkün değil. ama ben çok hata yapıyorum galiba. futbol takım halinde oynanır ben birey olarak her zaman birşey yapamam. şampiyon olduğumuz zaman çok asist yapmıştım sanırım. ben takım için önemli bir parçayım ama yalnızca bir bireyim.

    "sistem yanliş"

    4-4-2 sisteminde oynamamız gerekiyordu. büyük takımların iki forvet oynaması gerekiyor. 4-4-1-1 alex önünde niang gibi. anlatmak istediğim büyük takım savunmaları bire bir de oynamalı savunmalar risk almalı. barcelona'da tek forvet oynuyor. tamam ama orda messi var tek başına 5 oyuncu geçebiliyor.

    tuncay: "ben böyle idman görmedim"

    ben 10 yıldır futbolun içindeyim burdaki gibi idman görmedim gerçekten çok zor. asker gibi sabah erkenden kalkıp idmanlara hazırlanıyordum. ama şimdi biraz daha iyiyim.

    "fatih terim en iyisi"

    fatih terim, türk futbol tarihinin en büyük hocasıdır. fatih hocayla çok anılarımız var benim gelişmemde en büyük katkısı olan kişidir.

    "nba finaline gittim"

    hidayet abi bana orda çok yardımcı oldu sağolsun. elinden geleni yaptı.

    "galatasaray başkani bunlari yaşamamaliydi"

    bu konuda söyleyeceklerim kesinlikle haddime değil. adnan polat bunların hiçbirini haketmedi. bu kulüp için elinden geleni yaptı. kol kırıldı herkes televizyonlara koştu. bize galatasaray'da öğretilen bu değildi. onun düştüğü durumun en büyük sebebi biziz sportif başarısızlık. oda hata yapmıştır bir sürü hata yapmıştır. en çok üzüldüğüm nokta bu galatasaray kendi içinde birbirine girdi. stada daha alışamadık çünkü daha güzel futbol oynayamıyoruz. hereks bu işin farkına vardı. hem taraftarlar hemde yöneticiler en kısa zamanda toparlanacağız.

    "aziz yildirim başkanliğa yakişiyor"

    sevdiğim ve saygı duyduğum bir kişi. stadı yaptı elinden geleni yapamya çalışıyor. aziz başkan fenerbahçe başkanlığına çok yakışıyor. fenerbahçe artık maddi gücü

    "beşiktaş rüya takim oldu"

    beşiktaş rüya gibi takım oldu. quaresma, guti simao... quaresma çok iyi bir oyuncu ama bence guti muhteşem attığı paslar oyunu okuması bence daha iyi.

    "büyük isimlerin arkasinda durmamiz gerekiyor"

    rijkaard çok iyi bir antrenördü. benim şansım hep iyi hocalarla çalıştım. rijkaard bile türkiye'yi çözmüştü. bana hep rüzgarı en üstteki alır sen oyuna konsantre ol diyordu. ama böyle büyük isimleri frank rijkaard'ı, del boque'yi buralara getiriyorsak arkalarında durmamız gerekiyor.

    ibrahim toraman saygıyı hak ediyor ve insan olarakta çok seviyorum. ben ona bir maçta bacak arası atmıştım. bir kaç kere tatile de gitmiştik. gerçekten çok sevdiğim bir abi.

    "trabzon maçinda sahada dik durduk"

    ben kesinlikle kul hakkına inanırım. galatasaray olarak trabzonspor karşısında elimizden geleni en iyi şekilde yaptık.

    "fenerbahçe şampiyon olmasinda..."

    önde olan şampiyonluk yolunda daha şanslı. yani biz şampiyon olamıyorsak kim olursa olsun ama fenerbahçe olmasın. bu herkes için böyle fenerbahçeliler olsa galatasaray olmasın der. feenrbahçeliler'de galatasaray şampiyon olmasın diye düşünür.

    hagi için ne dedi?

    başarısız oldu diye hagi bitecek diye birşey yok. hagi ilk geldiğinde çok iyiydi ama sonradan olmadı. hagi ile hala konuşuyoruz. futbol zekası inanılmaz.

    "hayallerim bazen bana bile komik geliyor"

    çok büyük hayeller kuruyorum. bazen bunlara ben bile gülüyorum. ama burada açıklamayacağım.

    türkiye'de semih ile oynamak isterim. burak'ta çok iyi ama semih duvarı çok iyi yapıyorç burak'ta çok iyi boş koşular yapabiliyor.

    "bordeaux, isviçre maçi ve sivas maçi"

    hayatımda bu 3 maç en iyi oynadığım ve unutamadığım maçtır.

    "semih ile kavga etmemeliydim"

    keşke yapmasaydım dediğim birşey var. semih'le kavga etmeseydim. caner'e yumruk atmamalıydım. insan bazen o hırsla haklı olduğunu düşünüyor ama öyle değil. böyle fiziki temkiler vermemem gerekiyordu. bunu dışında pişmanlığım yok.

    ahmet bulut için ne dedi?

    çok iyi niyeli ve benim haklarımı korumakla yükümlü. ona desteğim tam, ahmet bulut çok iyi birisi. ben galatasaray'ın menfaatlerini düşünüyorum ama ahmet bulut benim haklarımı düşünmek zorunda. insanlar burdan bunları bilsin diye söylüyorum.

    --- alıntı ---

    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın