• 314
    adnan polat'ın kendi hazırladığı sona ulaştığı kongredir. maalesef durum böyle. kongreye gelinene kadar tablo hiç de iç açıcı değildi. sadece hayata geçirilen projelerle olacak iş değil galatasaray başkanlığı. kendisi yıllardır bir rüya olarak bekleyen stat projesini hayata geçiren başkan olarak yazdırmak istedi adını tarihe, öyle de oldu. keşke daha sonra yükselen ''polat istifa'' seslerine kulak verebilseydi de, duymazdan gelmeseydi de, iyi hatırlasaydık adnan polat'ı.

    bu kongrenin kendisi için zor geçeceğini biliyordu. öyle de oldu. bütün konuşmacıları, adnan polat'ın konuşmasını takip ettim.

    sonuçta bir mali kongre sonrasında ibra oylaması diye bir şey var. 2 alternatif var: ya yönetim ibra edilir, ya da edilmez. bu kongrede divan kurulu üyeleri üzerine düşeni yaptı ve yaşanan başarısız tabloya, bu başarısızlığın sportif olarak anlaşılmasını istemem, tepkilerini koyarak yönetimi ibra etmedi. bundan daha doğal birşey göremiyorum ben. sonuçta sizin böyle bir imkanınız var, kimse kafasına göre hareket edip bir karar almıyor orda. ibra edilmeme sonucunu bekliyordu çoğu kimse bugün.

    bu yaşananların tek sorumlusu adnan polat'tır diye düşünüyorum. kendisi ve koltuk sevdası için 2012 yılına kadar başkan olarak kalacağını her fırsatta söylüyordu. galatasaray kulübü başkanlığı, oradaki kişinin keyfince hareket edebileceği bir statü değildir. böylelikle gelecek yönetimlere de mesaj olmuştur bu.

    çoğu yazar tarafından yakışık olmadığını, galatasaray tarihininde ilk kez yönetimin ibra edilmediği yazılmış. doğrudur. fakat şartlar böyle gerektirdi. bazen sizin elinizde olmadan kararlar almak zorunda kalırsınız. şimdi bu kongre yönetimin ibrası ile sonuçlanmış olsaydı, tüzüğün yönetime ve divana sunduğu imkan değerlendirilememiş ve başkan olarak kalmayı haketmeyen birisi o koltukta kalmaya devam etmiş olacaktı. nacizane fikrim ibra olayının gerçekleşmemesinin daha doğru olduğu yönünde. kaldı ki böyle bir başkaldırıyı yapabilecek ve sırf düzenin gerektirdiği şekilde hareket edilmesinin önüne geçebilecek oluşum da galatasaray'dır.

    sağolsun, üzerimize düşeni yapmışızdır.

    şimdi 1 ay içerisinde seçimli olağanüstü genel kurul yapılacak.

    güzel günleri hayal etmemiz için tek engel adnan poalt yönetimi idi. o engeli de aşmasını bildik. güzel günleri düşleyebiliriz şimdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın