resim
Jürgen Norbert Klopp
Görev:Teknik Direktör
Takım:Liverpool
Yaş:56
Uyruk:Almanya
  • 19
    sezon sonunda bayern münih'in başına geçeceği spekülasyonu ile ilgili olarak alman bild gazetesine verdiği demeçte ''eğer bayern münih sezon sonunda kapımı çalarsa onlara kulübüm ile 2014'e kadar sözleşmem var derim'' ifadesi ile kulübüne olan bağlılığı ve sadakatini göstermiş teknik direktör.

    kendisi hakkında hemen kısa notlar vermek gerekirse, 2008 yazında mainz'dan ayrılarak borussia dortmund'un başına geçti. ilk sezonda ligi liderin 10 puan gerisinde 6. sırada bitirdi ve avrupa kupalarına gitme şansını kazanamadı. buna rağmen dortmund, ligin en az mağlubiyet alan (5 yenilgi) ve schalke'den sonra (35) en az gol yiyen ikinci ekip olmuştu (36).

    2009/10 sezonunda ise dortmund ligin bitiminde, şampiyon bayern münih'in 13 puan arkasında 5. sırada bulunuyordu.

    bunları neden yazdım?

    dortmund yönetimi istikrardan yana olduğunu ortaya koymuş ve geçen 2 sezonda takımı pek de istenilen grafiğe ulaştıramayan jürgen klöpp ile devam etme kararı almış. bu sezonki başarıda teknik direktör ve futbolcular kadar yönetim de pay sahibidir. jürgen klöpp takımın başında kalmaya devam etmiş ve 2 sezon içerisinde kendi takımını yaratmıştır. istikrarın olduğu yerde başarının geleceği aşikardır ve bunu da dortmund kulübü bizlere göstermiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın