resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 2227
    birisi "gün gelecek, galatasaray taraftarları onun hakkında fikir ayrılığına düşecek, ikiye bölünecek" dese inanmazdım hatta kıçımla gülerdim. hâlâ da inanamıyorum ve hatta gülüyorum... fakat içimi acıtan bir konu var: ben "hagi efsanesi"ne tanık olan şanslı nesildenim, zamanında ve yerinde "i love you hagi" diyen nesil... ve bu nesilin bir ferdi olarak, "hagi kafama taş atsa, kafamdaki şişliği anı fotoğrafı olarak albümüme koyarım" diyecek kadar da karşılıksızdır sevgim. ama ne yazık ki, hagi'yi ancak teknik direktör olarak tanıma şerefine erişebilen nesillerin "hagi istifa" diyebilmesi, kafama yiyebileceğim taştan daha çok acı vermektedir. ama bundan daha da acı olanı var ki o da, "hagi efsanesi"ne yetişen nesilin bile hagi'yi istifaya çağıracak kadar "rahat" olmasıdır. mesele hagi'nin istifa etmesinin gerektiği veya gerekmediği değil, bunu tartışmıyorum. ama mesele, "i love hagi" tribününün "hagi istifa" noktasına gelmesidir. işte bunu kabul edemiyorum... hagi, gitmesi gerekirse gider zaten ama kimsenin ağzına sakız olamaz, çünkü hagi herhangi biri değildir.

    diğer taraftan ben, "metin oktay efsanesi"ne yetişemeyen nesildenim. ama hakkında bildiklerim, ona saygı duymam ve onu "efsane" olarak kabullenmem için yeterlidir. onun efsanesine yetişen nesillerin söyledikleri/yazdıkları, benim için kayıtsız şartsız belgedir. ben de, benim nesilimin efsanesi için aynı duyarlılığı, benden önceki/sonraki nesillerden bekliyorum. ve bunun da "futbolcu hagi vs teknik direktör hagi" gibi saçma bir karşılaştırmayla ilgisi yoktur. hagi, sadece hagi'dir... sadece hagi olması da, adını anarken bile 2 kere düşünmek için yeterlidir.

    daha önce de söylenmiştir ama hagi, iyi niyetinin kurbanı olmuştur. galatasaray'ın mevcut yönetimi, hagi'nin "tartışılan" bir isim haline gelmesinin tek sorumlusudur. bu bile, bu yönetimin istifasını istemek için yeterli bir sebeptir. galatasaray efsanelerine bok atmak için yarışan "tarafsız spor basını", ileriki yıllarda, hagi'yi "başarısız teknik direktör" olarak anmaya ve hatırlatmaya devam edecektir ama hagi, bu taraftarın efsanesi olarak kalacak ve buna hiç kimse leke süremeyecek...
App Store'dan indirin Google Play'den alın