• 373
    taraftarların-bizlerin- hiç anlayamadığı bir şey var bu basın ile ilgili. türk spor basını -özellikle sadece futbol da değil- üç büyükler temelinde kurulmuştur. ulusal basının tamamının istanbul kaynaklı olması değil bunun sebebi. tamamıyla mangırdan ibarettir. yani basın üç büyüklerle ilgili haberler yaparak gazete, dergi satma ve tv'de reyting toplama peşindedir. çünkü ülkemizde sadece üç büyük taraftarlığı var.

    bizlerin anlayamadığı durum şudur: basından birisi çıkıp bu üç büyüklerden birisinin kötü olmasını istemez. bunu isteyen delidir. tıpkı balıkçının oltaya balığın gelmemesini istemesi gibidir. basın her zaman her sezon üç büyüklerin son haftaya kadar şampiyonluk yarışında kalmasını ister. takımlar başarılı olsun ki taraftarı alsın. tıpkı ligtv aboneliği gibi...

    şimdi diyecekseniz ki yalan yanlış haberler ne diye var... bunların da sorumlusu bizzat bu üç büyük kulüplerin yönetimleridir. üçünde de katı bir şekilde oyuncularına, teknik ekibine yasaklar getirilmiştir. hal böyle olunca basın ne yazacak? kimse konuşmuyor kimse birşey yazmıyor. o zaman hayal güçlerini devreye sokuyorlar sayfaları doldurabilmek için. sonra basın yalan haber yapıyor diye kulüpler yine ceza olsun diye konuşma yasağı getiriyor. böylelikle kısır döngü kusursuzluğuna devam ediyor.

    yine oflanacağım biliyorum ama durum böyle cancanlarım. sizlere tavsiyem real madrid'e bakın barcelona'ya bakın... bakın oradaki futbolcular neden bizimkilerden daha fazla konuşuyorlar, konuşabiliyorlar?
App Store'dan indirin Google Play'den alın