resim
Shabani Christophe Nonda
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:47
Boy:1.82
Uyruk:Kongo DC
  • 938
    cimbom'da nonda laneti!
    nonda arasındaki sözleşmenin feshedilişinden bu yana g.saray bir türlü düzlüğe çıkamadı
    galatasaray ile demokratik kongolu futbolcu shabani nonda arasındaki sözleşmenin tek taraflı olarak feshedilişinden bu yana sarı-kırmızılı ekip bir türlü düzlüğe çıkamadı.

    2009-2010 sezonunun devre arasında galatasaray'ın sözleşmesini feshettiği nonda'nın ardından uefa avrupa ligi'nden elenmiş, bu yıl ise ukrayna ekibi karpaty lviv'e elenerek ağustos ayında avrupa kupaları'na veda etmişti.

    "nonda hayat onda"

    shabani nonda'nın galatasaray'dan ayrılışının ardından tepe taklak olan sarı-kırmızılı ekip, hiçbir kulvarda istediği başarıyı yakalayamadı.

    28 ocak 2010 tarihinde resmi olarak galatasaray'dan ayrılan nonda'dan bu yana, süper lig, ziraat türkiye kupası ve uefa avrupa ligi'nde toplam 53 karşılaşmaya çıkan sarı-kırmızılılar, bu maçların 21'ini kazanırken, 19 mağlubiyet ve 13 beraberlik alarak vasat bir tablo çizdi. böylelikle kongolu futbolcu nonda'nın ayrılışının ardından galatasaray oynadığı karşılaşmalarda yüzde 39 galibiyet, yüzde 36 mağlubiyet ve yüzde 25 beraberlik oranı tutturarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.

    72 gol atti, 60 gol yedi

    golcü futbolcunun ayrılışının ardından gol yollarında sorun yaşayan galatasaray'da bir de defansif hatalar eklenince nonda'dan bu yana atılan ve yenilen goller hemen hemen birbiri ile aynı oldu.

    kongolu futbolcunun ardından 53 maçta rakip kaleye 72 gol bırak sarı-kırmızılılar, bununla beraber maç başına 1,35'lik gol ortalamasında kalarak yine taraftarını üzdü. yine nonda'nın olmadığı 53 resmi maçta kalesinde 60 gol gören galatasaray'da yenilen gol ortalaması da 1,13 olarak belirlenirken, defans hattı beklentilerin uzağında seyretti.

    taraftarin sevgilisi oldu

    2007'nin ağustos ayında galatasaray'a katılan shabani nonda, sarı-kırmızılı camiada geçirdiği 2,5 sezon boyunca süper lig, ziraat türkiye kupası ve avrupa kupaları'nda toplam 91 kez forma giydi.

    bu maçlarda toplam 36 gol atan nonda, özellikle oyunun kritik dakikalarında attığı gollerle ve asistlerle galatasaray'a hayat verirken, taraftarın da sevgilisi haline gelmişti

    http://haber.gazetevatan.com/...laneti/362970/5/Spor
App Store'dan indirin Google Play'den alın