resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 2104
    hagi’yi seviyorum, tapıyorum hatta gençliğimi renkten renge sokan hagi’ye. teknik direktör hagi ile futbolcu hagi’yi de ayırt edebiliyorum, edebiliyoruz. bir siz değilsiniz yani ileri zeka olan. buradaki bir çok yazar hagi’nin izinden gitmeye çalışıyorsa bunda hem geçmişin etkisi hem de hagi’nin futbol adamlığına olan güven vardır. 30 yaşından sonra “bastonlu hagi” nidaları arasında türkiye’ye gelip, tüm o erken çıkan kafaları götlerine sokan adamdır hagi beyler. antrenman bittikten sonra tek başına çalışmaya devam eden, onunla birlikte çalışmak isteyen çubuklu tosun’a bir şeyler öğretmeye çalışan adamdır. buradaki insanlar hagi’ye güveniyorsa bir bildikleri vardır emin olun.

    hiç kimse hagi eleştirilemez demiyor, dememeli. basit bir örnekle açıklayalım:

    --- örnek ---

    cümle 1: “hagi bu maçta oyuncu tercihlerini yanlış yaptı bana göre”

    cümle 2: “hagi bu maçta oyuncu tercihlerini yanlış yaptı bana göre, zaten geçmişte de başarısı sıfır, teknik adam değil, gitsin”

    --- örnek ---

    bu örneklerin yanında bir de küfür edenler var ki; o ergenler bu cümleden sonra okumaya devam etmeyip siktirip gidebilirler zira bu yazı onlar için değildir.

    “eleştirmek nedir?” diye yazıp google’da aratın, sonra sözlük anayasasını baştan sona bir daha okuyun, yazmadan önce 2 kere düşünün, şimdi yazabilirsiniz.

    faruk süren ve yönetiminin en büyük başarısı 96 yılında 0-4 biten fenerbahçe maçı sonrası fatih terim’in istifasını kabul etmeyip arkasında durmalarıdır biliyorsunuz değil mi? o dönemde de fatih terim gitsinciler, küfredenler vardı. uefa kupasını kazandığımızda çılgına dönerken hiç biri ettiği küfürü hatırlamadı eminim.

    burada hagi’ye daha yolun başında saldıranlar rijkaard için de sabır yeminleri edenler mi acaba? ya da skibbe’ye siktir çektikten sonra “ah skibbe keşke gitmeseydin” diyenler mi? her zaman söyledim, “bize gereken istikrardır” diye. bu yüzdendir ki skibbe’nin ve rijkaard’ın gidişine üzüldüm. başarısız olanın teknik adam veya futbolcular olmadığını görmek için daha ne yaşamamız gerekiyor onu da bilemiyorum. muhtemelen hagi’yi de günah keçisi ilan edecek ve gönderecek yönetim. yerine kariyerli biri geldiğinde de ergenler yine bayram edecek ömrü 3-5 yenilgi olan teknik adam için.

    kısır döngü, aynen devam. haydi hep birlikte: “adam değil, gitsin!
App Store'dan indirin Google Play'den alın