resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 2105
    şu son günlerde yaşananların üzerine hagi hakkında yazılanları gördükten sonra kendimi yiyip durdum, ulan hagi için nasıl bu kadar rahat küfürvari sözler söylenebilir diye. aklıma birkaç mantıklı açıklama geldi ama galiba aralarında en mantıklısı şu ki, şu an hagi’yi hayal meyal hatırlayan, belki hiç hatırlamayan, bazı şampiyonlar ligi maçlarını yatma saatleri geldiği için izleyemeyen kuşak artık büyüdü ve klavye başına geçmeye başladı. bizim zamanımızda ne sözlük vardı ne de internete erişim bu kadar kolaydı. zaten bu günkü imkanlar 96 yılında olsaydı fatih terim istifa eder, uefa kupası hayal olurdu.

    şimdi bu klavye başına geçen kuşak bütün bu imkanlara sahip. fakat o yaşlarda insanın anasına babasına eyvallahı yoktur. kimse beni anlamıyo tripleriyle kullanıcı adlarını şifrelerini girip hagi başlığının altına gider bu arkadaşlar. amına korum lan armaya aşığım ben deyip bir güzel hagi’ye giydirirler. o yüzdendir ki bu hagi’yi bilmez kuşak haddini de bilmemektedir.

    demek ki her zaman okumakla belgesel izlemekle anlaşılmıyo bazı şeyler. eminim o kuşak çıkan bütün belgeselleri izlemiştir, bütün youtube videolarından haberdardır ama anlaşılan o ki hagi’nin golleri onlara spor programlarında çıkan en güzel gollerden öte bir anlam ifade etmemektedir.
    dedim ya izlemek okumak yetmiyormuş o yüzden daha önce zilyon kere yazılmış şeyleri yazıp hagi’nin ne olduğunu anlatamıycam. ama en azından şunu söyleyim; 4-3lük bordeaux maçını hatırlarsınız, ha işte o maçta yaşadıklarınızı hissettiklerinizi bize defalarca yaşatanların en önde gelen adamıydı hagi. belki bu size hagi hassasiyeti konusunda bir şeyler anlatır.

    şimdi tam da burada “yaa tabi şimdi futbolcu hagi başka" diyeceksin biliyorum ama bir dur soluklan. senden beklentim hagi’yi eleştirmemen değil. aslında beklentim bu da, bunu beklemek hakkım değil öyle söyleyim. eleştir, kadroya kız, oyuncu değişikliğine kız, skora kız kabul ama hagi teknik direktör değil demek haddin değil onu da bil. yanlış anlama yaşından ötürü falan değil safi sebebi, rijkaard’a hoca değil diyen hıncal’ın da haddi değildi. o yüzden bak ben seni anlıyorum, anlamaya çalışıyorum en azından, tanımadığın hagi hakkında herhangi bir adammış gibi hissedebilirsin ama öyle yazıp çizemezsin. ulan benim fenerli babamı, fener maçında gol diye ayağa kalkmamış babamı, goooool diye ayağa kaldıran adam konusundaki hassasiyetimi göz ardı edemezsin.

    hagi inatçı di mi? neill ortada sabri yerinde değil falan. bence de öyle, biraz fazla inatçıdır hagi ama o inadın zamanında neler kazandırdığını bilebilirsin belki ama nasıl kazandırdığını belli ki bilememişsin, bilemeyeceksin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın