• 29
    kendisini yaralayan kişi yakalanınca olayın çözüleceği düşünülüyorsa müthiş bir yanılgı var ortada. o deplasman tribünün önünde hiçbir engel olmazsa, taraftarlar alt tarafta kabak gibi durursa, daha çok batuhan'lar yaralanır. belki onun kadar şanslı(!) olmayabilirler de.

    kulüp bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada taraftara geçmiş olsun deyip, bir şeyler atan kişileri de kınamış. böyle saçma bir açıklama görmedim ben. bu olay bireysel falan değil. orada eskişehir taraftarı değil başka bir taraftar grubu olsa da aynı şey yaşanacaktı. aynı şartlarda aşağıdaki fenerbahçe taraftarı olsa, galatasaray taraftarları da bir şey atabilirdi. toplum psikolojisi farklı bir şey. burası ingiltere'de olduğu gibi rakip taraftarların iç içe maç seyrettiği ve bunu normal karşıladığı bir ülke değil. burası rakip kaleciye su şişesi atıp da yaralayan adamın, etrafındaki taraftarlarca görevlilere teslim edildiği real betis tribünleri değil.

    adnan polat'ın bahsettiği o "aileler", birisi protesto edilince gelmekten vazgeçmez. böyle can güvenliği olmazsa vazgeçer. kombinesi olan, maça hevesle gelen taraftarın hevesi böyle kırılır. kulüp böyle durumlarda geçmiş olsun ve kınama mesajlarının yanında, bu durumu hesaba katamadıkları için özür dileyip, önlem alacağını açıklamalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın