aynı isimdeki diğer başlıklar:
resim
Lorik Agim Cana
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Önlibero
Yaş:40
Boy:1.86
Uyruk:Arnavutluk
  • 1292
    maçta kim sordu hatırlamıyorum, stoper cana mı oynasın neill mi diye, neill stoper oynasın dedim. ama benim o düşünemediğim şeyi hagi çoktan düşünmüş, elbette ya ne olacaktı ki.

    cana'nın stoper oynamasının iki faydası var. birincisi orta sahada neill'in büyük tecrübesinden yararlanmak. çünkü neill hem rakibe basmada, hem alanı kapatmada hem de topu kullanmada çok soğukkanlı ve başarılı. mesela neill için asıl yeri sağ bek, orada oynasın dendiğinde tüylerim diken diken oluyor. sağ bek bir takımın en etkisiz yeridir, ali turan gibi ekstra kötü değilseniz veya sabri gibi, gökhan gönül ekstra adamlar değilseniz kimse görmez. örneğin bugün serkan kurtuluş hiç dikkatinizi çekti mi? işini yaptı, duşunu aldı evine gitti.

    cana'nın stoper oynamasını bir diğer faydası şu: bütün dünyada ve özellikle türkiyede savunma adamlarının faul için fazladan kredileri vardır. faul yapmak, sert oynamak savunma oyuncularının doğalarında olduğu için orta saha veya forvetlere göre daha rahat faul yaparlar, çoğunlukla çalınmaz bile.
    iyi anlatamadımsa bir de şöyle deneyeyim, aynı müdahaleyi forvet yapınca faul çalınabilir, ama savunma oyuncusu yapınca çalınmaz. bu iki kere iki dörttür.
    iş bu sebeple, cana da sert biri adam olduğu için stoperde oynadığında yaptığı şarjlar, dalmalar daha az göze batar. orta sahada ise bunlar kabak gibi ortaya çıkar. hele ki bir de santrafor oynasa, her maç kırmızı görür ki, imkansızdır bu. nitekim ceza alacağı için her maç oynayamaz.

    stoper veya orta saha, bu takımda sürekli ilk 11 oynaması gereken adamlardan biridir.

    edit : baştaki soruyu tcoskun sormuş
App Store'dan indirin Google Play'den alın