• 118
    senelerce büyük vizyonu olduğunu ve gelirse galatasaray'ı başarıdan başarıya koşturacağını söyledi ve ilk mali kongresinde hedeflediği yılın 2000 yılı olduğunu deklare etti.

    16 mart 1996'da yapılan kongrede alp yalman'ın aldığı oyun iki katını alarak başkan oldu. daha birinci dönemi tamamlamadan büyük bir muhalefet hareketi ile karşılaştı. buna rağmen yeni stadyum projesini ilk masaya koyan başkandır.

    14 mart 1998'de tek aday olarak girdiği seçimi kazandı. bu sefer içeriden vurmaya başladılar. mali kongre'de ibra zorluğu yaşayınca hodri meydan, bu işi daha iyi yapacak birileri varsa çıksın ortaya dedi ve olağanüstü kongreye gitti. o kadar senedir muhalefet yapanların gıkı çıkmadı.

    9 nisan 1999'da tek aday olarak olağanüstü kongre'de bir daha seçildi. şirketleşme çağırısı sayın necdet çobanlı'nın çabası ile red edildi ve sayın necdet çobanlı tarafından mahkemeye verildi. bu arada ali sami yen'in 1951 yılından beri muvaza konusu yapılan üst hakkını aldı.

    25 mart 2000 tarihinde yapılan kongrede kendisinden önceki başkan sayın alp yalman'ın kürsüden yaptığı "kulübü borçsuz devrettim. kulübün geleceğinin ipotek altına alınmasına dayanamıyorum onun için başkan adayı oldum" demesi üzerine, kürsüye gelip "sayın alp yalman'ı hafızası yanıltıyor, yönetimi 14 milyon dolar borç ile bana devretti" demiş ve salonda çıt çıkmamıştır.

    3 haziran 2000 tarihinde şirketleşme kararı çıktı. buna rağmen borsaya girerken bile engellendi.

    17 şubat 2001 tarihinde yapılan kongrede "galatasaray'ın tüm alacaklarının silinmesi halinde bile 37 milyon dolar borcu bulunuyor" ibaresi ile "ibra edildi". bir daha yazayım mı!!
    -"galatasaray'ın tüm alacaklarının silinmesi halinde bile 37 milyon dolar borcu bulunuyor" ibaresi ile "ibra edildi"

    14 temmuz 2001 de ki kongrede ise aday değildi. mehmet cansun ateş ünal erzen karşısında 972-435 ile kazandı.

    kısacası; yönetimi 1996 yılında 14 milyon dolar borç ile almış kazanılan 14 kupa karşılığında 37 milyon borç ile devretmiştir. bu arada tüm mesaisini galatasaray'a vermiş ve tüm işlerinin zora girmesi nedeni ile küçülmek zorunda kalmıştır. tüm başkanlığı boyunca büyük bir muhalefetle mücadele etmek zorunda kalmış ve zorla gönderilmiş bir adamı galatasaray'ın bugün bulunduğu durumun sorumlusuymuş göstermek çok yanlıştır.

    ekleme:
    (bkz: zizonkovac/#587840) nolu entryde sözünü ettiğim intifa hakkı meselesini mustafa sarıgül aracılığı ile çözen adamdır ve alp yalman'ın belirttiğine göre sadece bu iş için 68 milyon dolar para harcamıştır. (23.03.2000 tarihli milliyet gazetesi alp yalman röpörtajı)

    şimdi anladınız mı paranın nereye gittiğini. iş bilmezlik filan yok. en büyük rakibi alp yalman ilgili röpörtajda ali sami yen'in üst hakkını (bkz: intifa) almak için 68 milyon dolar harcadığını söylüyor. adam mali açıdan başarısız filan değil. değeri 700 milyon dolar ile ölçülen bir arazi sorununu çözmenin yanında bu kulübe 14 tane, hem de en kallavilerinden kupa kazandırmıştır.

    ek: düeltme için girdim ama şunu yazmadan geçemiyeceğim. bu adama hala mali açıdan başarısız, efenim bugünkü mali sorunlarımızın başlamasının müsebbibi diye konuşanların akıl sağlığından şüphe edeceğim. bir aig mevzusu var; 11 milyon dolar borç alınmış. sonradan gelen yönetimler (özellikle rahmetli özhan canaydın) bu borçları bırak ödemeyi bir sezonda 50 milyon dolar harcamıştır. 50 milyon dolar diyorum.

    hala faruk süren mali açıdan başarısız, bugünkü mali sorunlarımızın müsebbibi, bik bik bik.

    14 temmuz 2001 yazacağıma 14 temmuz 2007 yazmışım. tobiyas makkenzi'ye teşekkürler.

    jolietjake'de binlerce teşekkür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın