resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 3371
    yazıyı okuyanlardan peşinen özür dilerim, eski entrylerimden alıntı yapamayacağım. bin defa alıntı yaparak yazdım, bu da alıntısız binbirinci olsun. isteyen eski entryleri bulur okur artık. zaten anlamak istenmedikten sonra ne yapılsa boş. adamın "berberi" başlıklı bir yazı yazdık ortalık sallandı. bir de yalan dolan çarpıtmalara muvazzaf kalıp üstümüze yapıştı yazı, "öhöreee bak berberine bile laf ediyor" diye. halbuki o yazıyı dikkatli okusa frank rijkaard'dan önce türkiye futbol iklimini eleştirdiğimizi anlar ama bazı şeyler gözlerini kör ediyor insanların. (bkz: türk futbol blogları/@zizonkovac) ile teşhir ettik bu kliği ve körlüğünü. bu konuyu tekrar açmaya gerek yok.

    ben de ne rijkaard'ı sevenlerdenim ne de nefret edenlerden. umrumda değil böyle şeyler. galatasaray'a bakarım ne durumda diye. ayrıca galatasaray'a rijkaard veya türevi bir adamın müdahil olup gereken futbol devrimini yapmasından yanayım ama bunun sahtekarca değil açık, dürüst ve düzgün bir biçimde yapılmasından yanayım.

    örneğin;
    rijkaard takımın başına teknik direktör olarak değil de, galatasaray'ın içine her hangi bir biçimde monte edilip önüne 5 yıl vade ve 300 milyon euro bütçe konsa idi bu olayın en büyük savunucu ben olurdum. haa! tabi rijkaard da bu duruma uygun bir biçimde bu ülkeye adapte olmaya çalışsaydı. rijkaard kendisine sunulan acziyeti kabul ettiği an bitti. amacının günlük başarı ve para olduğu ayan beyan ortaya çıktı o zaman. yok adam güzel insanmış ta, yok süfer kariyeri varmış, hepsi boş o andan itibaren. bana ne kıvırcık saçlarından, bana ne güzel insan olmasından. onunla evlenmeyi düşünmüyorum, oturup rakı içmiycem. güzel insan olsa ne olur!

    peki gelelim realiteye;
    adam bu ülkeye futbol devrimi yapılsın diye getirilmedi. bu rijkaard'ın önüne konan 25 milyon euroluk bütçe ile belliydi. kaldı ki bu 25 milyon euro'luk bu bütçenin büyük bir kısmı rijkaard ve ekibine gidecekti. kulübü yakından tanıyorum. içinde bulunduğu mali ve idari şartları biliyorum. galatasaray en az bir 5 sene günlük başarılara şampiyonluklara ve başta televizyon yayınları olmak üzere puan cetvelindeki yerine uygun federasyon ödemeleri dahil bir takım girdilere muhtaç bir kulüptür. benim günahım, bu anlatmaya çalıştığım nedenler ile rijkaard'ın sayın adnan polat'ın kongre oyunu ve kumar olduğunu ilk fark eden ve bunu topluma deklare eden insan olmam. nitekim adam başarılı olamadı. olması mucize idi zaten.

    rijkaard'dan futbol devrimi bekleyenler bunları benim kadar bilemeyebilirler ama yazdıklarımı anlamaya çalışarak bir durup düşünmek yerine terbiyesizce tepkiler vermeyi kendilerine şiar edindiler.

    gelelim tepkilere ve cevaplarına;
    bu toplumda insanlar ölçüsüz ve terbiyesizce tepkiler verir. toplumda olabilir ama sözlükte olması çok normal değil. galatasaraylıyım deyip, beni bırak kendisine büyük mutluluklar yaşatan futbolcularına, kaptanlarına bile "karaktersiz"e varan terbiyesizlikler yapılıyor ne yazık ki.
    kimse kusura bakmasın, normal karşılayamıyorum. karşılamayacağım da. allahtan metin oktay yaşamıyor. yaratılan metin oktay kültünden memnun olduğum için efsaneye halel gelsin istemiyorum ve bu nedenle olayı kurcalamıyorum ama rahmetlinin galatasaray'da ki son senelerini bilseler veya o yıllarda yaşamış olsalar şimdi taptıkları metin oktay'a bile hakaret ederdi bunlar. onu da geçtim, en büyük kupayı kazandırmış başkanlarına bile hakarete varan yazılar yazıyorlar. delirmemek işten değil. rahmetli ali sami yen bey'in bu kulüpte yaşadıklarını bilseler, hal nasıl olur düşünmek bile istemiyorum. eğer o dönem yaşamış olsalar ali sami yen bey'e bile sallayacaklarmış. tövbe yarabbi.

    iş bu nedenle;
    benim açımdan tartışmanın ana ekseni futbol'un yanı sıra bu terbiyesizlik durumuna kaymıştır. hal böyle devam ettiği müddetçe de bu konuda olduğu gibi başka konularda da hak edenler hak ettiği uslupta karşılığını bulacaktır.

    frank rijkaard başlığı altına girdiğim son entry olması dileği ile.
App Store'dan indirin Google Play'den alın