• 13
    sayın recep tayyip erdoğan'nın protesto edilmesine karşı değilim. kendisini günahım kadar sevmem. (yanlış anlaşılmasın, muhaliflerinden de en az ondan nefret ettiğim kadar nefret ederim) nedenini bilmiyorum. büyük ihtimalle siyasal varlığına duyuyorumdur bu nefreti. fenerbahçeli olmasıda üzerine tuz biber ekiyordur. (gerçi muhalifi olan kapasitesiz lefter abi'yi kaleci sanıyor. acaip fenerbahçeli birde. o beni prenses peri sanıyor hesabı. neyse) ve hangi galatasaray maçına gelirse gelsin yuhalarım ve yuhalayanlara katılırım.

    önceden bu sözlükte yazmıştım, hamburg maçında yuhalayanlar arasındaydım. (şimdi arayıp bulamam o entryi).

    burası anlaşılmıştır umarım.

    gelelim bu akşam olan protestoya;
    bu akşam sayın başbakanın stadyuma gelişi farklı anlamlar taşıyan bir gelişti. adam sıradan bir maça gelmedi. yeni stadyumumuz açılıyor ve kulüp başkanımızın bize söylediğine göre sayın başbakan'ın bu konuda epeyce bir katkısı olmuş. iş bu nedenle nezaketen davet edilip katkılarından dolayı sayın başbakana teşekkür edilecekti.

    olayın gelişimine baktığımızda; sayın başbakan'ın hiç ismi ortada yokken stadın bitimine bir ay kala kulüp başkanımız sayın adnan polat'ın recep tayyip erdoğan ismini bir ay içerisinde bu kadar sıklıkla vurgulaması, sayın adnan polat'ın milletvekili adaylığı veya başka bir düşüncesi olduğu konusunda beni kıllandırıyor ama ben şimdilik başkanımın söylediklerine inanmak zorundayım. bu nedenle bir galatasaraylı olarak sayın başbakana gereken hoşgörüyü ve nezaketi göstermek benim birinci görevimdir.

    protesto konusunda hiç yalana dolana gerek yok. toki başkanı konuşma yapmaya başlamadan yarım saat evvel stadyumda ismi anons edilirken recep tayyip erdoğan'ı ıslıkla protesto başladı. yani taraftar daha ortada hiç bir şey yok iken protestoya başladı. ayrıca ses düzeni o kadar kötüydü ki kürsünün önündekiler hariç hiç kimse hatiplerin ne dediğini anlamıyordu. bir taraftan ultraslan parazit yapıyordu zaten. kısacası yuhalamanın ve ıslıklamanın nedeni toki başkanının konuşması filan değil. o adam konuşma yapmaya başlamadan çok önce yuhalama ve ıslıklamalar başlamıştı.

    bu olayın dört nedeni olabilir;
    1-adamın sportif nedenlerden dolayı orada olmasını istemiyorsundur,
    2-adamdan siyasi nedenlerden dolayı nefret ettiğin için orada görmek istemiyorsundur.
    3-son olarak adnan polat'a gıcıksın, adam küçük düşsün istedin.
    4-ya da ikisi veya üçü birden.

    a-sportif nedenlerden dolayı orada olmasını istemiyor olsan bile taraftarı olduğun kulübün başkanı o stadyumun var oluşuna çok büyük katkılarda bulunduğundan bahisle gerekli hoşgörüyü ve misafirperverliği adeta senden rica eder gibi sık sık vurguluyorsa ona bu katkıyı sağlamak için böyle özel anlamı olan bir gecede protesto etmemelisin. yaptığın çok ayıp.

    b-siyasi nedenlerden dolayı orada olmasını istemiyorsan ve eline fırsat geçmişken adamı hırpalamak için bu protestoyu yapmışsan kimin adamısın diye sormak isterim. çünkü bu adamın önümüzdeki seçimlerde iki adet muhalifi var ve ikiside birbirinden kötü. hatta o iki muhalifi bu adamdan da kötü. lefter abi'yi kaleci sananı dünyanın en sığ ve en kapasitesiz adamı (bkz: kemal kılıçdaroğlu), diğeri kabile reisi bir milliyetçi faşist (bkz: devlet bahçeli) ha benim bilmediğim matah bir adamın yandaşıysan bize gösterki arkasında duracağımız bir adamımız olsun.

    c-adnan polat'a gıcıksan o en ayıbı. sayın adnan polat'ın bir takım hata ve eksiklikleri olmasına rağmen bu camiaya çok emeği geçmiştir. en azından bunların hatrına böyle özel bir gecede adamın ricasını kırmamalıydın.

    son olarak;
    gözlemlediğim kadarı ile siyasi nitelikli bir protesto idi. yani chp'li bir çoğunluk vardı stadyumda ve bu olayı fırsat bilip akıllarınca yakın dönemde iktidar bekledikleri yeni genel başkanlarının yolunu stabilize ettiler. (ne iktidarı! babayı alırsınız. chp 135 milletvekili çıkarır. 136 çıkarsın dişimi kırarım. ahanda buraya yazıyorum boşuna heveslenmeyin) ben bu protestoya katılmadım ama toki başkanının söylediklerini sözlükte gördüm. (ses düzeni çok kötü olduğu için stadyumda anlamamıştım. zaten ıslık ve yuhalama karışınca hiç bir şey anlaşılmıyor. hiç kimse bir şey anlamadı, millet "her ihtimale karşı" yuhalayıp ıslıklıyordu) eğer toki başkanının söylediklerini orada duysaydım o zaman iş değişirdi. toki başkanını protestoya katılırdım. densizlik etmiş ve sadece toki başkanı yuhalanmayı ve ıslıklanmayı hak etmiş.

    protestoya katılmadım ve çevremdekileri engellemeye çalıştım ama katılmayıda çok istedim. neden biliyormusunuz!
    kameraları ile tribündekileri çeken polislerden gıcık kaptığım için. bizimkilerin sayın başbakana yaptıkları ne kadar ayıp ise sayın babakanın polisleri aracılığı ile insanların üzerinde polis tahakkümü kurmaya çalışması bin kat daha ayıptır.

    evet, bu akşam bizler sayın başbakana karşı ayıp ettik ama özür dilemesi gereken birisi varsa o da o kadar insanın üzerine utanmadan sıkılmadan üzerinde polis ünüforması olan kameramanlarını göndererek insanları polis tahakkümü altına sokmaya çalışan sayın başbakandır.

    üzerlerine çevrilmiş onlarca polis kamerasına rağmen protestoya devam eden taraftarları işte bu nedenle hoşgörüyor ve sayın başbakandan en kısa zamanda özür dilemesini beklediğimi belirtiyorum.

    edit: sütoğlan bulmuş eski entryimi. sağolsun varolsun..
    (bkz: #530253)
App Store'dan indirin Google Play'den alın